Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Magnus Klafstad Anmeldelser 1. mars 2014

by:Larm 2014: VELDI $JELDEN KONSERT ME YOGUTTENE

_frontbilde_yoguttene_bylarm_280214

Yoguttene eide hele sjappen med smittende humør og basstunge trapbeats.

Foto: Stian Schløsser Møller

Det var vanskelig å unngå Yoguttene i 2013, med sin desidert norske/bergenske utgave av trapmusikk. Skyhøyt utgivelsestempo (4 EPer, en 57 spors dyp mixtape og drøssevis av låter på Soundcloud, pluss pluss. I fjor!) og stigende formkurve gjorde sitt til at folk begynte å følge ekstra godt med, og det skadet heller ikke at de knyttet til seg noen av landets beste beat-produsenter, som Basmo Family og Kvamkollektivet. Kvaliteten er litt opp og ned, men det er kanskje ikke så rart med så mye materiale ute, og de har uansett mer enn nok låter vi gleda oss til å høre i P3-teltet fredag kveld.

006_yoguttene_bylarm_280214

Guttene stilte for anledningen som en trio, jeg tror det var Onge Anka som bare var representert på opptak?  Det var ærlig talt ikke lett å skjønne hvem som mangla, for de hadde selvfølgelig på seg maskene som er blitt en del av greia deres. Det var i alle fall ikke vanskelig å skjønne hvem Handerre Linni var, for han flydde som vanlig et par hakk over de andre. Deler av konserten fremsto mer som en soloshowcase for Linni enn en konsert med Yoguttene, Jenny Skavland og Idol-Tone ble mer eller mindre redusert til hypemen for lange strekk av gangen.

008_yoguttene_bylarm_280214

Entusiasmen var det imidlertid ingenting å si på, gutta var fulle av energi fra første låt og det smitta etter hvert over på publikum. Låter som Dino$aurer og Løvinne (fra Linnis nye soloskive 1000 Tak) satt som de skulle, bassen rista i gulvet, og beatsa ble hele veien kompetent styrt av Drippin. Yoguttene selv så ut til å storkose seg, tok bilder av hverandre på scenen og spredde generellt god stemning. YG Historie kom som en triumferende sistelåt, men tror vi alle kan være enige om at det refrenget gjør seg best dyppa i en stor bøtte med autotune.

Skulle jeg hatt noe å utsette på dette måtte det være at en så stor scene klokka åtte på kvelden kanskje ikke var helt det beste stedet å se Yoguttene live, men det er jo ikke deres skyld. Det er nå engang sånn det er på festival. Dessuten spiller de på John Dee klokka ett i natt, så er du ute på by:Larm veit du hvor du skal i kveld!

 

002_yoguttene_bylarm_280214

001_yoguttene_bylarm_280214

009_yoguttene_bylarm_280214

005_yoguttene_bylarm_280214

Én kommentar til “by:Larm 2014: VELDI $JELDEN KONSERT ME YOGUTTENE”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter