Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 7. mars 2014

Ladyfest med ekstra fokus på kvinner i hiphop

imageCell7

I år har Ladyfest Oslo et ekstra fokus på kvinner i hiphop, da dette er en scene der kvinner virkelig er marginalisert, og sjargongen ofte fremmer et diskriminerende kvinnesyn, melder Ladyfest.

Dette er også et eksempel på at det er viktig å se sammenheng mellom kultur og politikk, melder Ladyfest videre. I år får de besøk  av den islandsk-filipinske rapartisten Cell7.

Ladyfest er en årlig festival sentrert rundt 8. mars og  jobber for å vise fram kvinner innen kulturelle felt som musikk, politikk, litteratur og andre kunstneriske uttrykk. Ladyfest har ambisjoner om å synliggjøre kvinners politiske og kulturelle samfunnsbidrag opp gjennom historien.

– Formålet med Ladyfest Oslo er å samle og skape en arena for artister som ønsker å bidra til å utvide og utfordre rammene for feministiske og kunstneriske uttrykk. Vårt mål er å få kvinner til å komme sammen, feire og inspirere hverandre. Et uttalt mål er å favne vidt, nå nye grupper utover feministiske kretser og oppnå mer engasjement rundt kvinnepolitiske saker, sier Nina Skranefjell koordinator i Ladyfest.

Ladyfest 2014 arrangeres fra 06.-09.mars og har totalt 11 arrangement av forskjellig art, deriblant FETT slippfest og debatt, konserter, skrivekurs, utstilling, klubb og kurs i  ukulele.

«Den store 8.mars-festen» etter 8.mars toget er hovedarrangementet under årets Ladyfest. Her blir det appeller med Inga Marthe Thorkildsen, Gerd Liv Valla og Grønne Jenter. Dj spiller opp til fest, det blir konserter og det vil være stands med flere organisasjoner som har fokus på likestilling og kvinner i kultur og politikk. Et av bandene som spiller er Broen, etterfulgt av rapartisten Cell7.

Cell7_pic2 Cell7

Ladyfest er for alle, «feminister av alle kjønn». Arrangementene er åpne for alle , sier de involverte i årets Ladyfest.

Ladyfest Oslo 2013
Det skjer mye musikalsk morsomt i Trondheim for tiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.