Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 18. mars 2014

Alle burde ha en venn som lager mixtapes

cassette-tapes bruk Foto: wowcool

Alle burde ha en venn som lager mixtapes. Og ennå bedre, er det å ha venner som lager mixer av de mest utenkelige remixer.

Tekst: Aslaug Olette Klausen

Jeg er en av disse heldige som har minst en venn som deler slike med meg. Som en påminnelse, og gjentakelse, av hvordan musikken ble delt før digitale løsninger gjorde det delevennlige så enkelt at man glemte de enkle tipsene. Nå begynner disse miksene å få sin rennesanse.

I artisters promoarbeide er det stadig oftere man får deres favoritter, eller på annet vis, tematiserte samlinger, som en ekstra teaser før og etter egne lanseringer. I den såkalte undergrunnen ble det aldri borte. Eller det gikk under navnet spilleliste. I listene mister man de sømløse overgangene en skikkelig god takning har. Men prinsippet er der. Og så kan man heller innrømme for seg selv, at spillelistene bare har mer gjennomarbeidelse å gå på.

Men tilbake til det jeg begynte med. Mixtapes av remixer. Det er noe deilig meta over betegnelsen der. Og så får man litt følelsen av at selv om det er soundclouden som spiller, så er skyggen av kassettene der. I dette tilfellet i den mest funky remiksen av The Cure du ikke har hørt før. Eller jeg ikke hadde hørt før en mixtape ble sendt meg i dag tidlig, da den lå der og ventet på å bli lett frem.

Funkanizer har tatt for seg «Close To Me. Den er dermed blitt: Oh, så herlig funky.

 

 

Saka er hentet fra Aslaug Olette Klausen sin brillefine blogg AnaMe.

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter.  Anmelder musikk for Spirit og Gaffa  Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter