Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 21. mars 2014

Den største musikalstjernen i Norge

 

Foto: Rolf Øhman

Foto: Rolf Øhman

Hans Marius Hoff Mittet skal spille rollen som udyret i Disney-musikalen Skjønnheten og udyret som har premiere på Christiania teater 14. august. Som sin motspiller og rival, i rollen som Gaston, finner vi Rein Alexander.

På rollelisten står blant annet også Lars Jacobsen, som lysestaken Lumiere og Liv-Unni Larsson Undall, som klesskapet Madame de la Grande Bouche. Trond Lindheim vil lede et ti mannstort orkester.  Alle sammen skal spille mot Mari Lerberg Fossum (27) som allerede har landet drømmerollen som skjønnheten Belle. Hun har tidligere hatt en av hovedrollene i publikumssuksessen Mamma Mia! på Folketeateret i 2009. Nå ser de alle frem mot prøvestart i midten av juli.

Foto: Haakon Hoseth

Foto: Haakon Hoseth

–  Det er en barndomsdrøm og utrolig stas å skulle få spille rollen som Belle, sier Lerberg Fossum.

27-åringen begynte sin karriere som musikalartist på musikklinjen på Manglerud videregående skole i Oslo. Turen gikk deretter til Solbakken folkehøgskole, før hun i sitt andre år på Bårdar i 2009 ble plukket ut til rollen som Sophie i Mamma Mia! på Folketeateret.  Forestillingen ble en stor favoritt blant både publikum og kritikere. Men da Mamma Mia-feberen hadde lagt og forestillingen var ferdigspilt, valgte Lerberg Fossum å fokusere på å få ferdig utdannelsen, og hun har nylig gått ut av Gøteborg universitets musikallinje.

Magisk trio
Hans Marius Hoff Mittet har for tiden av en hovedrollene i musikalen Guy and Dolls på Oslo Nye Teater sammen med blant annet Kåre Conradi. Hoff Mittet er utdannet fra Bårdar Akademiet

Foto: Haakon Hoseth

Foto: Haakon Hoseth

og har siden hatt en lang rekke store musikalroller, blant annet i Singin’ in the rain på Oslo Nye, Hair på Det norske teater og i Evita på Kilden i Kristiansand. Rein Alexander er først og fremst kjent som sanger, men har også hatt flere musikalroller i blant annet Chess og Les Miserable.
Regissør Jostein Kirkeby-Garstad er strålende fornøyd med å ha med de to på rollelisten.
– Hans Marius er det største musikalstjernen vi har i Norge i dag, og Rein Alexander har den råeste stemmen og en utrolig tilstedeværelse. Sammen med Mari Lerberg Fossum som Belle blir de tre et magisk team, sier regissør Kirkeby-Garstad.

Disneys musikalklassiker Skjønnheten og udyret får premiere 14. august på Christiania teater i Oslo. Det er første gangen en Disney-musikal settes opp på en norsk scene.  Her til lands er det nok mange husker den animerte versjonen av Disney-klassikeren Skjønnheten og udyret som gikk på norske kinoer på begynnelsen av nittitallet.

Musikalen er basert på filmen – og filmen er igjen basert på eventyret La Belle et la Bête av Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont. Eventyret ble første gang filmatisert i 1946. Den franske regissøren Christophe Gans hadde i februar i år premiere på en ny utgave, med blant annet Lea Seydoux og Vincent Cassel i hovedrollene. Historien handler om en prins som er blitt forvandlet til et udyr og en ung kvinne ved navn Belle som han holder fanget i slottet sitt. For å bli en prins igjen, må udyret forelske seg i Belle og vinne hennes kjærlighet.

 

Fakta om Skjønnheten og udyret:
– Sceneversjonen er basert på den animerte Walt Disney-filmen som er skrevet av Linda Woolverton. Musikken er av Alan Menken, og sangtekster er av Howard Ashman og Tim Rice.
– Filmen har mottatt en rekke priser, og fikk i 1992 Oscar både for beste originalmusikk og for beste sang.
– Flere nye sanger ble skrevet til sceneversjonen.
– På Broadway ble musikalen vist over 5400 ganger mellom premieren i 1994 og før den ble tatt av plakaten i 2007.
– I den norske utgaven av Disney-filmen var det Merethe Trøan som hadde stemmen til Belle, mens Lasse Lindtner var Udyret. Wenche Foss sang tittelsporet i rollen som Fru Potts, og Henki Kolstad var Maurcie, Belles far.

 

 

 

 

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.