Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 2. april 2014

Disse skal spille på Roskilde Festival i 2014

Årets Roskilde-festivalplakat er her. Drake, Stevie Wonder, Manu Chao La Ventura og Deftones er blant de 67 nye navnene som Roskilde Festival offentliggjør i dag. Også norske artister som Skambankt, Cashmere Cat og Emilie Nicolas skal spille på Roskilde Festival. I 2014 spiller 156 artister fra mer enn 30 forskjellige land på festivalens åtte scener.

Foto: Stian Schløsser Møller

Nytt navn øverst på Roskilde Festivals plakat er den 27-årige canadiske rapperen Drake som topper plakaten med legender som The Rolling Stones og Stevie Wonder, samt Arctic Monkeys, Damon Albarn, Arto Lindsay, Carcass, Outkast, og de mytologiske Les Ambassadeurs feat. Salif Keita, Amadou Bagayoko and Cheick Tidiane Seck.
 
– Med navn som Drake og Stevie Wonder, Manu Chao La Ventura og Deftones og 63 andre nye artister på plakaten er vi endelig klare til årets festival. Vi ser fram til å se unge og eldre giganter som The Rolling Stones og Arctic Monkeys på scenen hos oss. Vi er også sikre på at festivalprogrammet, med nesten 160 artister, klarer å utfordre og begeistre musikkelskerne som drar til Roskilde for å oppdage de nyeste navnene og de nyeste musikalske uttrykkene, enten det dreier seg om metal, alternativ rock, hiphop eller noe midt i mellom. Det sier Anders Wahrén, bookingansvarlig for Roskilde Festival.
 
Norske utøvere på Roskilde Festival 2014: Skambankt, Emilie Nicolas, Rumble in Rhodos, Bloody Beach, Kindred Fever, Cashmere Cat, Pandreas, Slick Shoota og Arto Lindsay & Paal Nilssen-Love Duo,
 
Flere nisjefestivaler på én gang
Med 156 artister fra mer enn 30 forskjellige land fordelt på åtte scener, er et besøk på Roskilde Festival som å besøke flere nisjefestivaler på én gang. Med utøvere som Deftones, Kasabian, Mogwai, Philip H. Anselmo & The Illegals, Interpol, Skambankt, Pusha T. Chance, The Rapper og Earl Sweatshirt.
 
Med Major Lazer, Outkast og Trentemøller på den Orange scene fortsetter Roskildefestivalen tradisjonen med å spre hiphop og ulike sjangre innen elektronisk musikk til de store publikumsmassene, melder Kulturmeglerne.
 
Morgendagens stjerner er fundamentet
De nysgjerrige musikkelskerne som jakter morgendagens stjerner kan gjerne starte med å lese plakaten nedenfra og opp. Også i år er artister som dytter grenser og som bryter med publikums forventninger selve fundamentet for festivalen, melder Kulturmeglerne videre.
 
Navn som A$AP Ferg, Connan Mockasin, Darkside, Fendika, Future Islands, Future of the Left, Haim, Kelela, Sleigh Bells, The Men og Warpaint er nok artister som blir å høre i årene framover. Og også den psykedeliske musikken returnerer til Roskilde med fine kandidater som Hookworms, The Horrors og danske Spids Nøgenhat.
 
Selv om årets festivalplakat ble lansert i dag kommer Roskilde Festival til å offentliggjøre enda en håndfull artister innen festivalstart.
 
Hvem spiller på Roskilde Festival i år: http://roskilde-festival.dk/music/bands/
 
Se årets line up-trailer:

 

105_emilie_nicolas_bylarm_270214 Emilie Nicolas på by:Larm 2014. Emilie spiller også på Roskilde Festival 2014. Foto: Stian Schløsser Møller

 

_front_rir_hoved_26102013 Rumble in Rhodos på Parkteatret 2013. De spiller også på Roskilde Festival 2014. Foto: Stian Schløsser Møller

 

Turbonegro-3 Roskilde 2013: Turbonegro traff en nerve i Roskilde-publikummet. Foto: Stian Schløsser Møller

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare søk her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter