Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 4. april 2014

Gregg Allman til Notodden Blues Festival

Legenden Gregg Allman kommer til Notodden Blues Festival. Dette blir første gang han spiller i Norge.

Tekst: Victor Josefsen / Foto:  Pressebilde

– Dette er den mest eksklusive bookingen som Notodden Blues Festival har gjort til nå. Gregg Allman til Notodden er en historisk og etterlengtet norgesdebut. Fjorårets store festivalsnakkis, Royal Southern Brotherhood skal være backingband og de har tilnærmet Allman Brothers-besetning med to gitarer, bass, trommer og perkusjon. Med Gregg Allman på Hammond B3 og sønnen Devon i en slags Duane Allman-rolle så er soundet trygt på plass. Gregg Allman er en av rockens aller største legender og fremste stilskapere. Han reiser aldri til Europa, men vi har fått dette til med hjelp av hans sønn Devon Allman som er blitt en stor Notoddenvenn etter flere tidligere festivalbesøk. Vi er stolte som haner hele gjengen her akkurat nå, sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Gregory LeNoir Allman, bedre kjent som Gregg Allman er vokalist, pianist/ keyboardist og låtskriver og har vært en av de drivende kreftene bak sørstatsrockens flaggskip, The Allman Brothers, siden starten i 1969. I 1973 debuterte han også som soloartist.

– Det faktum at Gregg Allman endelig finner veien til Norge og Notodden skyldes det gode forholdet Greggs sønn, Devon Allman, har utviklet til Notodden Blues Festival. Sier musikkjournalist Tom Skjeklesæther. – Den 27. utgaven av Notodden Blues Festival har virkelig lykkes med det som bør være alle festivaler verdt sitt salts hovedoppgave, å bringe unike artister til Norge. Artister som ikke nødvendigvis har Norge på sin faste, årlige turnérute.

Gregg Allman er også mannen bak betegnelsen sørstatsrock.

– Sørstatsrock, «southern rock», en på flere måter grensesprengende blanding av rock, blues og country. Sørstatsrocken ble definert av bandet som Gregg startet sammen med sin tretten måneder eldre bror, den legendariske slidegitaristen Duane Allman, og fire andre musikere, The Allman Brothers Band. Bandets første plater lente seg på bluesen. Ved siden av originalmateriale skrevet av Gregg, og etter hvert, Dickey Betts, gjorde bandet sanger av Muddy Waters, Willie Dixon, Elmore James, T-Bone Walker, Will Mctell og Willie Cobbs. Skriver Tom Skjeklesæther.

 

Sjekk også relaterte saker nederst

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter