Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 11. april 2014

Ukas tips!

Hedvig Mollestad Trio, og andre Krokofant(er)

Foto: Pressebilde

Et knapt år siden All of Them Witches kom ut, er Hedvig Mollestad Trio nå klare med sin tredje fullengder: Enfant Terrible. Redaksjonen har fått en aldri så liten tyvlytt på verket, og er svært begeistret. Trioen låter like tungt, tett og samspilt som før, og kanskje kan vi spore en ny modenhet og ro. Dette er lyden av et band med kontroll og overskudd, som ikke lenger har noe å bevise. Plata er like variert i stil som de foregående albumene (les: seigt og raskt, lyriskt og fritt, jazzete og heavy, riff og taktskifter), men oppleves som mer helhetlig og velkomponert.

Enfant Terrible er i likhet med de to foregående platene spilt inn live på Giske, så hvis du vil ha i pose og sekk, bør du gripe sjansen til å se dem på Parkteatret i kveld.

 

 

Krokofant vil gi mer prog til folket, det har de herved gjort.

 

 

Krokofant er en ny kraftjazztrio som føyer seg glatt inn i landskapet til Shining, Bushman’s Revenge og nevnte Hedvig Mollestad Trio. De spiller en blanding av frijazz og progressiv rock, tuftet hardt på 70-tallets King Crimson og Mahavishnu Orchestra, men også de svenske progmetal guruene Meshuggah. Krokofant består av Tom Hasslan på gitar, Axel Skalstad på trommer, og Jørgen Mathisen på saksofon. Hasslan og Skalstad er relativt ferske i gamet, de møttes på en gitarsjappe i Kongsberg for noen år siden, og holdt på en liten stund som duo. De fikk kjapt med seg den litt mer erfarne Mathisen, fra bl.a. The Core, Audun Automat og Zanussi Five, og opptrådte til stor jubel på Kongsberg Jazzfestival i 2012.

Nå er den selvtitulerte debutplata endelig her, utgitt i godt selskap på Rune Grammofon. Krokofant tråkker som sagt opp velkjente spor, men de flekser muskler og beviser fra første øyeblikk at de har kontroll på sakene. Åpningssporet Polyfant smeller i gang med et huggende gitarriff som repeteres gjennom hele låten, i sterk duell med Mathisens elleville saksofonspill, alt i et forrykende tempo.

Slik fortsetter egentlig store deler av plata, et voldsomt trøkk, fete riff, og heseblesende trommer, før de roer det ned på siste sporet, Castaway, en nesten 13 minutter lang låt som viser at Krokofant også behersker det litt mer subtile utrykket. At dette er en debutplate er ikke til å fatte, vi kommer garantert til å høre mer kvalitetsjazz fra disse fantene.

Krokofant åpner opp for Hedvig Mollestad TrioParkteatret i kveld, så det er duket for en dobbelt deilig aften. Vi sees!

(OBS: Om ikke lenge kommer Musikkbloggen med et fyldig intervju med Hedvig Mollestad Thomassen – stay tuned! )

 

Én kommentar til “Ukas tips!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter