Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Intervjuer 30. april 2014

The Switch spiller slipp-gig

 The Switch - Thomas Sagbråthen - Filip Roshauw - foto - Frank Michaelsen

Sweete anmeldelser og listing på P3 levner ingen tvil;  det må bli FEST.

Slippfesten foregår på Ingensteds i Brenneriveien – fredag 2. mai, med oppvarming av sjølveste Daniel Kvammen. Vi sjekker stemningen med bandet og hører hva de egentlig foretrekker her i verden; Øl eller litteratur.

Dere har gått fra å ha en plate «rett rundt hjørnet» – ganske lenge. Til nå å faktisk ha en plate ute! På hvilken måte blir det annerledes å være band når man har en plate ute?

– Vi har ikke fått prøvd ut den nye tilstanden så lenge, men så langt er det kanskje litt som å endelig få sava i et vrient dataspill. Det føles ikke som om vi har runda noe som helst, men vi står i det minste fritt til å stå på stedet hvil et eller annet nytt sted. Og det er sabla fint! Vi har hatt en god del musikk ute før, men nå kan alle som vil sjekke ut 10 låter som virkelig låter sånn som vi vil at de skal låte. Sånn sett er det vel blitt en god del enklere å forholde seg til hvem vi er, om man skulle ønske det.

The Switch reiser tilbake i tid og får gjøre en valgfri oppvarmingsjobb. Hvilken konsert, og for hvem?

– Varme opp før Dylan går elektrisk i 1965 og spille et utelukkende elektronisk sett. Spille noen Skrillexlåter (dårlig, riktignok, men vanskelig å se hvordan Newport-publikummet skulle skjønt forskjellen) og toppe hele dritten. Usikker på hva slags virkning det hadde fått på hele Judas-kontroversen, da.

– Det hadde vært gøy å varme opp for seg selv også. Vi gjorde en supportgig for Daniel Kvammen forrige fredag som var ganske bra. Kanskje vi skulle dratt tilbake og blåst oss selv av banen. Spilt no Dylan.

 

 

Siden vi er bibliotekarer og dere er rockn’ rollere må vi få svar på dette:

Aass eller Vesaas?

– Halldis eller Tarjei? Fat eller bayer? Upresist spørsmål.

Tuborg eller Garborg?

– Garborg sa en gang «Ung kan ikkje lære av gamal, kunne han det, vart han gamal sjøl og våga seg ikkje på livet.» Fant ingen bra Tuborg-sitater.

Lucky Jack eller Jack Kerouac?

– Det blir alt, alt, alt for trist å velge alkoholen forran Kerouac.

Hansa eller Hamsun?

– Alt unntatt Tuborg slår Hansa, SPESIELT tidlig Hamsun. Hvorfor? Uten Hamsun, ingen Beat, Uten Beat, intet Øvre Blindern, Uten Øvre Blindern, intet behov for å importere dyrt men lettdrikkelig øl til Uglebo, uten Uglebo, ikke nok kunder som tør bestille de samme øltypene på bar i sentrum, uten dette, ikke noe grunnlag for å be et rockeband vurdere forfattere opp mot ulike øl-typer. Ipso facto.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Én kommentar til “The Switch spiller slipp-gig”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter