Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anbefalinger 13. mai 2014

Neil Young spilte inn vinyl på direkten

 

Denne uken var Neil Young og Jack White gjester på «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon». Der spilte de inn en låt som ble presset på vinyl in real time.

Tekst: Frank Michaelsen / Foto: Stillbilde fra videoen helt nederst

Den sjeldne vinyl-automaten som gjorde jobben er fra 1947 og kalles en Voice-O-Graph. For 35 cents kunne man, den gangen, spille inn det man måtte ønske rett på vinyl. Uendret: Den sjeldne vinyl-automaten som gjorde jobben er fra 1947 og kalles en Voice-O-Graph. For 35 cents kunne man, den gangen, spille inn det man måtte ønske rett på vinyl.

Maskinene var artige innslag på tivoli og liknende i en tid der folk flest aldri hadde hørt opptak av sin egen stemme. Jack Whites eksemplar er det eneste i verden som fungerer i dag og han har etter sigende jaktet på antikviteten i ti år, samt brukt halvannet år på å renovere den. Uendret: Maskinene var artige innslag på tivoli og liknende i en tid der folk flest aldri hadde hørt opptak av sin egen stemme. Jack Whites eksemplar er det eneste i verden som fungerer i dag og han har etter sigende jaktet på antikviteten i ti år, samt brukt halvannet år på å renovere den.

Neil Young var tidlig ute med påmeldingen og spilte inn årets “A Letter Home” i Whites Voice-O-Graph. I følge Young selv var dette en kjær «low-tech opplevelse». Uendret: Neil Young var tidlig ute med påmeldingen og spilte inn årets “A Letter Home” i Whites Voice-O-Graph. I følge Young selv var dette en kjær «low-tech opplevelse».

Før Jimmy Fallons sending teaset programlederen opplegget på twitter med: Neil Young is going to perform and press a vinyl with the help og Jack White live on the show. One take. Fun.» Uendret: Før Jimmy Fallons sending teaset programlederen opplegget på twitter med: Neil Young is going to perform and press a vinyl with the help og Jack White live on the show. One take. Fun.»

 

Slettet:

:

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Neil Young spilte inn vinyl på direkten”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter