Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Intervjuer 15. mai 2014

Intervju: AreaFY

Bergensrapperen AreaFY har hatt foten på gassen de siste årene med diverse singler og musikkvideoer. Ifølge ham selv er han så cool at du må ha på en mink hvis du skal høre på musikken hans. Nå er han ute med EP-en «Seven».

Tekst: Anders Kranmo Smedstad (Oral Bee) / Foto: Foto: Pressebildee

 Er EP-en oppkalt etter filmen «Seven» eller George Costanzas imaginære sønn, eller er det så enkelt som at EP-en inneholder 7 spor?

– EP-en er oppkalt etter Costanzas imaginære sønn. Husker jeg så på Seinfeld mens jeg landet etter en lang dag i fjor vinter, og så bare «bam, det er Seven EP-en skal hete». Det er min homage to George Costanza/Larry David uten å gå helt Wale på folk. At EP-en endte opp med 7 spor er ganske tilfeldig for «I’m Just Sayin» var lenge planlagt som første spor. Men vi prøvde å mastre den på nytt ettersom vi ikke er 100% fornøyd med singelversjonen, men fikk det ikke til så da ble det 7 spor. «I’m Just Sayin» + Remixen feat. «Son Of Light» ligger på Spotify.

På coveret holder du hendene foran ansiktet. Var det noe du var lei deg for på photoshooten? Eller hadde du nettopp sett en playa hater dumme seg ut på nettet? Hva er bakgrunnen for at du brukte det bildet på coveret?

– Coveret er en tolkning av dette bildet (se nederst i saken). Hadde bare en idé om at det kunne se bra ut, HomeGrown Diamonds, som tar alle mine bilder, og Peder Emil Bønes, som gjør design, fikk min visjon til å se ett hundre ut. Ingen rundt her bryr seg om playa haters.

«Seven» er preget av lyden av live-instrumentering (gitar, piano, bass) og åpningssporet «Level Up» har en funky slap bass, noe vi sjelden hører i hiphop i dag. Hvem har produsert EP-en, og har du med deg band når du spiller live?

– Simen Hope har som oftest regien i studio. Han gjør alt av innspilling og mix, så dukker Mats Brun innom og legger til ting her og der. Spiller noen nye riff, legger på noen keys, så finner vi ut hva som funker og ikke. «Level Up» laget Simen og meg en 5-6 ulike versjoner av før vi fikk Erlend Fauske til å ta over rotet vi hadde laget. Vi fikk aldri helt taket på låten, og management og folk rundt oss var veldig hypp på at vi fikk den ferdig, og da kom Erlend plutselig inn i bildet og reddet låten, ved å rett og slett bare ta vekk en del elementer vi hadde lagt på og rydde litt opp i mixen. På et tidspunkt hatet jeg låten og ble i sykt dårlig humør hver gang det var snakk om den, men nå er den en av mine favoritter på EP-en.

– Jeg jobber med en live-oppsetting om dagen, men den vil ikke bestå av fullt band. Tenker å kjøre en på synth og trommemaskin + dj. Og en 2-3 stk. til å kore. Jeg er ikke så fan av band i rap-sammenheng. Eneste som har fått det til å funke så langt er Karpe, og jeg har ikke Something Sally-penger ennå.

I tillegg til å gasse versene så synger du også de fleste refrengene selv. Spesielt «So Loud» og «In Your Ear» har fengende, behagelige hooks som fester seg. Tror du at du etter hvert kommer til å gi ut noen rene syngelåter, sånn som Drake?

– Tusen takk! Kanskje…. Jeg er veldig inspirert av The Dream og måten han bygger opp låtene sine med ulike melodier hvor den ene er mer catchy enn den andre. Jeg har veldig lyst å gi ut en EP hvor jeg bare synger en dag, men når den kommer kan jeg ikke si noe om ennå. Alt jeg har skrevet i det siste har vært raps. Men er en del R&Bish låter på harddisken fra Seven-sessionene som vi sikkert kommer til å jobbe mer med på et tidspunkt.

Hva er dine mål med musikken?

– Jeg har et mål om å gi ut 7 EP-er de neste 5 årene, og kjøre det opp med litt større kampanjer og bedre videoer for hver gang – og sette sammen et skikkelig live show. Samtidig jobber jeg som manager for 3 andre artister, som jeg prøver å hjelpe til med å oppfylle sine drømmer og visjoner som artister. Jeg har mange mål og tanker om hvor jeg vil være om 5 år, men det er jeg ikke så hypp å snakke om akkurat nå, utenom at jeg skal bygge meg opp som både artist og bakmann parallelt.

Hvilke rappere inspirerer deg mest? Dine flows bringer av og til tankene til Jay og Kanye. 

– Jeg har mange inspirasjonskilder. Puffy inspirerer meg til å multi-taske, Styles P til å spise sunnere. Flowen er nok en blanding av Jay, Kanye, Fab & Mase, mens måten jeg bygger opp låter kan til tider være inspirert av Snoop & 50. Kid Cudi er også en som inspirerer meg ved at han bare gjør sin egen greie, og er ærlig med seg selv og tro mot sin egen stil.

Plateselskapet ditt heter Class Clown Records. Var du klassens bajas back in the days?

– Jeg var nok en av de som aldri klarte å holde seg i ro, og var alltid mer hypp på å preike med tjommier enn å følge med på hva læreren hadde å si. Jeg har alltid følt meg som en oppegående fyr, men har aldri følt meg hjemme på skolebenken. Jeg er mer på den «learning by doing»-greien. Man faller jo ofte på den måten, men det er bare å reise seg og prøve igjen.

Til slutt et spørsmål hele Østlandet lurer på: artistnavnet ditt, AreaFY…betyr det at du er fra Fyllingen?

– Haha. Ehhh ja jeg er fra Fyllingsdalen, en drabantby 10 min utenfor sentrum. En plass som har formet meg på godt og vondt. Jeg pleide å ha det som taggenavn da jeg var kid en periode. Fyllingsdalen er meg og jeg er Fyllingsdalen.

 

Sjekk også:

AreaFY gir ut digital vinyl

Musikkvideo inspirert av forfatteren Aksel Fugelli

 

Her kan du ellers søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Intervju: AreaFY”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter