Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anbefalinger 22. mai 2014

Black quiz / rock heart

Balck debat

Ok.  Følg med nå: Hvilken by er det Kizz omtaler som selve rockebyen i sangen «Detroit Rock City»? New Orleans, Detroit, eller Halden? Kjør debatt.

Tekst: Gunnar Vilberg / Foto: Magnus S. Stivi

Her om dagen dukket en uvanlig tøff og tiltrekkende bok opp på pulten. Black Debbaths Rockequiz (2013) stod det på coveret. Kult, sa kollegaene mine og liksom rettet seg opp der de satt. Alle skjønte at dagen var redda.

De av dere som har vært på en akademisk stoner-rock konsert med Black Debbath kjenner nok til bandets hang til artige innslag med uformelle rockequizer. Her stilles publikum til veggs med musikalsk-moralske spørsmål av den alvorlige og sjelsettende typen. Kanskje har du tenkt at: fy fabian, det her burde jo noen skrive ned – dette burde det bli en bok av. Nå (rettere sagt i fjor, men er det så nøye da) har altså Black Debbath gjort nettopp det og laget seg en bok.

Det som gjør Black Debbaths Rockequiz så spesiell er at du ikke trenger å komme med det riktige svaret. Her er målet å skape mest mulig godt humør. Kanskje viser det seg  også at sannheten er mye fjongere og føles mer riktig med en ny og sprelsk vri. Hvis du får prestansjonsangst og er redd for å svare riktig, kan jeg trøste deg med at boka begynner med en liten oppvarming: Nemlig 10 spørsmål der svaret utelukkende er Black Debbath. Videre kan jeg love deg at denne lille boka er en sikker vinner uansett hvor du befinner deg. Om det er i Ikea-køen, rundkjøringen på Carl Berner, eller politisk debattmøte: dette er en is-knekker.

black debath bok

Her er noen eksempler:

– Fullfør denne setningen:
Smells like teen spiri….

a. kaffe
b. T

Metallica og kroppsvæsker.
Se om du kan finne kroppsvæsken i følgende låttitler:

  1. Just tiss for all
  2. Sæd but true
  3. Enter tisseman
  4. Harvester of snørrow

Osv…..
(nei, det er ikke barnslig. Faen heller).

Jeg gir deg selvfølgelig ikke svaret her. Du får finne ut av det sjøl. Gå til nærmeste bibliotek og lån boka. Den er forresten pent illustrert av Joackim Nilsen.

 

Sjekk også:
01front_blackdebbath_270413 Black Debbath spilte en forrykende konsert på Rockefeller

 

02_blackdebbath_oya_070813 Øya 2013: Black Debbath

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter