Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 10. juni 2014

Plateanmeldelse: Maria Due – «Past Potential Future Lover»

 

MARIA DUE

«PAST POTENTIAL FUTURE LOVER» (2013)

DESAFINADO RECORD / MUSIKKOPERATØRENE

5

 

LATINO-HIPSTER-LOVE // I 2010 ga Maria Due ut et av det årets mest undervurderte album. Det kan allerede sies at det er en forbigått skjebne «Past Potential Future Lover» ikke vil lide. Albumet er en kjærlig bris av varme toner, skjeve smil og danseføtter i retrotakt. Due har samarbeidet med Bergens store sønn HP Gunderseren, og et knippe latino-musikere. Sistnevnte visstnok for å gi rytmene et mer feminint tilsnitt. Det har i hvert fall blitt mykt og lett, på det ertende viset franske hipstere var det for tre-fire tiår siden. Hun nytolker da også Françoise Hardys klassiske «La Mésange» på et vis som er en hyllest verdig. Likevel er det hennes egne skakke sanger som setter seg på minnet, der de er like intelligent søte som de er bittervittige. Det er kjærlighetsviser, med nok pust og melankolsk sjarme til at selv alvoret i en sørgelig tittel som «Permanent Substitute Girlfriend» låter lekende lett. I det hele tatt er det den subtile leken med det ikke riktig lykkelige som gjør dette til en plate å bli glad av. / ASLAUG OLETTE KLAUSEN

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

Innspilt søndag 4. september 2011 på Marias mobil

«Winter´s Copacabana» fra albumet «Past Potential Future Lover»

Første video fra albumet «Kissing in Public»»

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter. Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter