Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 11. juni 2014

Sval og sommerlig neogaze

Washed Out Band Photo. Ernest Greene pictured.

 

WASHED OUT

PARACOSM (2013)

SUB POP

4

 

Washed_Out_-_ParacosmSVAL OG SOMMERLIG NEOGAZE // Det er noe åpnere og mer sommerlig ved ”Paracosm”. Man skal ikke se bort fra at dette sannsynligvis skyldes 50 ulike instrumenter, der ulike former for keyboard som mellotron, chamberlin, optigan og optigan novotron er aller mest fremhevet. Men det er også noe svalt, avslappet og fornøyd ved stemningen i låtene til Ernest Greene. Det er fremdeles søvndyssende… narkoltepisk… men det klangfulle er her også nå, og et mer arrangert lydbilde der de små detaljene spiller en stadig større rolle. Noe av den enkle sjarmen vi fikk på Washed Out sine minialistiske og datadrevne førsteskiver er forsvunnet… borte… Og produksjonen oppleves her og der en smule glatt. Men når det er sagt: Over tid åpner det seg på «Paracosm» finfine smådetaljer som absolutt gjør at Washed Out viser seg som mer av en stayer enn sine neogaze-kollegaer. / JAN OLAV GLETTE

 

 

 

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

 

Du kan låne Washed Out sitt album ”Paracosm» hos oss.

 

Jan-Olav Glette har skrevet for blant andre Ballade, Natt&Dag, NTB, Planetarium C, Rock Furore og internasjonale Totally Wired. Han er også med i booking gruppen til Hovefestivalen og er aktiv DJ i Berlin og Oslo.

Tidligere også konsertarrangør, og jobbet med Nick Caves «And The ass Saw the Angel» på hovedfag i litteraturvitenskap, og har også forelest om det på post-graduate konferansen «Contemporary Music and Cultural Studies» i Tampere.

Vi nevner også at han har skrevet en tekst om Hecker til litteraturfestivalen Audiaturs katalog, og levert bidrag til «101 skiver», om hvilke skiver som har inspirert ens musikksmak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.