Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 14. juni 2014

Kunstnernes Hus: Mads Nordheim spiller for første gang i Norge siden ’94!

Mashti 4
Dj MADAZZ aka Mashti aka Mads Nordheim, er en norsk komponist, produsent, lydtekniker og DJ, med base i København, Danmark. I kveld spiller han i Norge for første gang siden 1994– rett ovenfor sitt gamle barndomshjem Grotten hvor hans far Arne Nordheim bodde. Sjekk vårt mailintervju!

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Mashti aka Mads Nordheim ble født i Oslo den 13. juni 1965, og var omgitt av musikk fra fødselen på grunn av hans far, den kjente komponisten Arne Nordheim.

I 1979 flyttet Mashti til København, Danmark, hvor han ble involvert i undergrunns-punk-rock-musikkscenen som keyboardist og bassist. Fra slutten av 80-tallet gikk han helt inn for å lage elektonisk musikk. I 2008 ble Fuat Talay (Tyrkia) og Mashti sitt album «Sufisticated» nominert  til den danske World Music Awards.

 

– Jeg har utrolig mange prosjekter jeg arbeider med, b.la. et prosjekt med en fusion av Arne Nordheims musikk og min, forteller Mashti aka Mads Nordheim.

 

Du flyttet til København i 1979, hvorfor?

  Jeg havnet i København egentlig ved en tilfældighed, var tret av skolen og «stak av hjemmefra » for at komme til Roskilde festivalen, på vej hjem tilbake til Norge skulle jeg forbi og se Christiania og så var saken avgjort for mig.

De siste tiårene har Mashti aka Mads Nordheim jobbet med elektronisk musikk, og kombinert den elektroniske stilen med akustisk og gammel tradisjonell musikk fra ulike deler av verden, som India, Iran og Tyrkia, bl.a.

 

Mashti 1

 

Du har ikke spilt i Norge siden 1994. Bra å ha deg tilbake! Men hvorfor har det tatt så lang tid?

– Ja det er (alt for) lenge siden jeg har spilt i Norge, grunden har vært en blanding av at jeg ikke har haft lyst å skulle opnå ting pga. mit efternavn, og at jeg har haft travelt med mine egne ting rundt omkring i verden, men og komme tilbake til Norge musikalsk har altid vært planen.

Hva kan publikum forvente seg på Kunstnernes Hus i kveld?

– I kveld kan folk høre mye av den musikken jeg selv laver og har lavet igjenom de siste mange mange år, og låter fra det nye albumet som jeg har lavet med min nuværende musik partner Jean von Baden. Albumet heder  «Ethnology», og udkommer den 23. juni.

Det bliver alt sammen en blanding av alt fra chill, lounge til mere dansabel elektronisk musik.

 

mashti star

 

Blir det flere opptredener på deg i Norge framover?

– Ja der kommer mange optrædener med mig i Norge i fremtiden, både som musiker og som DJ, og det gleder jeg meg utrolig mye til.

– Jeg har utrolig mange projecter jeg arbejder på, b.la. et project med en fusion af Arne Nordheims musik og min, og så er det Future Sound of Jazz jeg arbejder på, og så er jeg igang med mit solo album og det neste album med min musik partner Jean von Baden.

 

– Det kommer mange opptredener med meg i Norge i fremtiden, både som musiker og som DJ, og det gleder jeg meg utrolig mye til, forteller Mashti aka Mads Nordheim.

 

Salongfest på Kunstnernes Hus lørdag 14. juni fra kl. 17.00

Kom å spis som de store kunstnerne gjorde – kjøkkensjef Ole Thorsvik har komponert en super meny fra «Alice B Toklas kokebok». Hør Mashti aka Mads Nordheim som kommer direkte fra København og spiller electronica – rett ovenfor sitt gamle barndomshjem Grotten hvor hans far Arne Nordheim bodde. Møt Lillian Reif, redaktør i magasinet  KUNST. Følg unge talentfulle illustratører mens de gyver løs med live illustrasjon, få en konsert med Kjell Bjørgeengen, se Stein/Toklas memorabilia til San Fransisco baserte Hans Gallas mens du nyter sommerdrikke og utsikten til Slottsparken!

Program:
17.00 – 17.30 Lillian Reif
18.00 – 20.00 Alice B. Toklas Middag
20.00 – 21.00 Live illustrasjon starter /Kjell Bjørgeengen og Keith Rowe
21.00 – DJ Mashti aka Mads Nordheim

Kunstnernes Hus
Adresse
Wergelandsveien 17
0167 Oslo

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter