Søk Meny Lukk
Lukk
Av: deichmanmusikk Anbefalinger 17. juni 2014

Clyde Carson: En av veskystens best bevarte hemmeligheter

Kongen av klubben.

Tekst: Anders Kranmo Smedstad aka Oral Bee

 

Samboeren min: Hva skriver du om?

Jeg: En sak om Clyde Carson.

Samboeren min: Clyde Karlsen?? Hvem er det?

Tiden er med andre ord inne for at Norge oppdager Clyde Carson, en av veskystens best bevarte hemmeligheter.

Bay Area-rapperen Sage The Gemini fikk i fjor en stor hit med ”Gas Pedal” (snart 50 millioner visninger på youtube), en låt som ble så stor at Justin Bieber ble med på remixen. ”Gas Pedal” var sterkt inspirert av Clyde Carsons undergrunnshit ”Slow Down”, noe Sage The Gemini selv påpekte i flere intervjuer. (”Slow Down” er forresten en fetere låt.)

De siste ti årene har Clyde Carson levert lokale hits til Nord-California, vært med i gruppa The Team, vært med i Black Wallstreet-klikken til The Game, signert med Capitol Records, blitt løslatt fra kontrakten og nå er han ute med det flotte minialbumet Playboy.

«Jeg ser for meg at han rapper en linje og så tar en slurk Hennessy eller et trekk fra en cubansk sigar før han spytter neste linje.» Oral Bee

Oakland-rapperen høres alltid laid-back og cool ut, lytterne får aldri inntrykk av at han anstrenger seg eller legger igjen svetterander på hodetelefonene i studioet. Han har en egen flow, der det ofte er mye luft mellom linjene. Jeg ser for meg at han rapper en linje og så tar en slurk Hennessy eller et trekk fra en cubansk sigar før han spytter neste linje.

Til tross for laid-back-stilen lager han stort sett musikk for klubbene. Den første låta jeg hørte ham på var The Team-singelen ”It’s Gettin’ Hot”, som ble ganske populær i 2004, og som fortsatt høres fresh ut. Singlen ble produsert av Clyde Carsons faste samarbeidspartner, Sho Nuff, som har en egen evne til å lage spretne minimalistiske club-bangers (som fjorårets ”Pour Up”, en fulltreffer som fikk en remix med The Game og Young Jeezy).

Playboy, som ble utgitt i mars, er hovedsakelig produsert av Sho Nuff, men USAs heteste produsent for øyeblikket, DJ Mustard, bidrar også med to produksjoner, en av dem er singelen ”Bring Em Out”. Clyde Carson var forøvrig med på DJ Mustards Ketchup-mixtape.

Playboy har han også fått med seg den gamle helten Master P, som dukker opp på et av høydepunktene, ”Mile Away”. P høres faktisk sulten ut og er blitt bedre til å rappe siden storhetstiden på 90-tallet.

«Wyclef og Sean Kingston? Ikke særlig naturlige samarbeidspartnere for en playboy.» Oral Bee

I 2006 var den Bay Area-skapte sjangeren hyphy spådd å bli det neste store etter noen år der crunk (Lil Jon, Ying Yang Twins etc.) styrte hiphop. De store plateselskapene begynte å sikre seg kontrakter med rappere fra The Bay Area, og Clyde Carson fikk en deal med Capitol Records. De puttet ham i studio med folk som Wyclef Jean og Sean Kingston, men albumet, som skulle hete Theatre Music, ble aldri utgitt. Det eneste Carson-materialet som Capitol ga ut var en trespors-EP på iTunes, men den inneholdt til gjengjeld den Dr. Dre-aktige club-bangeren ”2 Step”. Etter dealen med Capitol gikk i vasken har Clyde Carson gitt ut musikk på eget selskap, hvor han nok er mer i sitt rette element musikalsk. Wyclef og Sean Kingston? Ikke særlig naturlige samarbeidspartnere for en playboy.

I 2012 fikk han sin hittil størtste hit med ”Slow Down”, som ble inkludert på lydsporet til Playstation-spillet Grand Theft Auto V.

Teksmessig går han ofte i kjente spor, med temaer som festing, biler, damer og hvem som er ”real” og hvem som er ”fake”. En av låtene heter ”Henny In My Red Cup” og handler om at han har cognac i en rød kopp. Han er ikke noe lyrisk geni, men har heller aldri prøvd å late som han er det. Hans styrke er stemmen, uortodokse flows, melodiske partier og catchy refrenger. Og han har en strengere kvalitetskontroll enn mange av de andre Bay Area-rapperne, som bare pøser ut prosjekter.

Jeg har satt sammen en spilleliste på Spotify med mine Clyde Carson-favoritter fra både perioden med The Team og solo-karrieren. På lista får du i tillegg fjorårets ”Big Body”, gladlåta til Bobby Brackins hvor Carson og den nye stjernen Ty Dolla $ign er med.

En Carson-juvel som ikke ligger på Spotify er ”Knight Call” fra 2011 der han rapper på Kavinskys ”Nightcall”, en låt mest kjent fra soundtracket til filmen Drive. Videoen til den kan du sjekke ut under.

 

Musikkvideoer:

 

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Clyde Carson: En av veskystens best bevarte hemmeligheter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter