Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 26. juni 2014

Línt åpner Hovefestivalen 2014

_front_lint_bylarm_280214 Línt under by:Larm 2014.

Línt kan nå utover støymenigheten, skrev jeg etter bergensbandets konsert under årets by:Larm. Og under årets Hoveslag i Bergen stakk de av med seieren. Línt får derfor reise til Tromøya og spille den aller første konserten på Hovefestivalen 2014.  Sjekk ut Línt på konsert!

Tekst: Victor Josefsen
Foto: Stian Schløsser Møller

En rekke norske artister spiller konserter lørdag 28. og søndag 29. juni, før selve hovedprogrammet starter mandag. Det hele braker løs når Línt entrer Kasino-scenen kl. 17.10, lørdag 28. juni, før artister som Daniel Kvammen, Store P, Psyence Fiction, Admiral P og Rytmeklubben.

Post/støyrockkvintetten henter inspirasjon fra storheter som Godspeed You! Black Emperor, Mogwai og Sigur Rós. Et av varemerkene til sistnevnte er englesangen til Jónsi Birgisson, som er alltid nærværende i uttrykket deres. Det samme med de sfæriske låtene som ofte bygger seg opp mot klimaks. Omtrent samme karakteristikk kan man gi Línt, skrev jeg videre i by:Larm-anmeldelsen.

Det er med andre ord god grunn til å glede seg til at Línt akkompagnerer startskuddet for Hovefestivalen 2014.

For godt og vel et år siden ble Línt EP gitt ut på Klangkollektivet, spilt inn hos Greener Productions i Trondheim (Highasakite, Angelica’s Elegy og Dråpe m.m.). Ingen ordinær EP – det måtte en 12” LP til for å romme tre låter.

 

I mars i år kom Línt med singelen Mierka

 

Kvintetten har i 2014 spilt på blant annet Trondheim Calling og tidligere nevnte by:Larm. I mai fremførte Línt et bestillingsverk til stumfilmen Berlin: Storbyens symfoni i samarbeid med Bergen filmklubb.

Det utløste en invitasjon fra filmmiljøet i Bergen for å knytte nærmere bånd og fremme audiovisuelt samarbeid mellom kunstformene. På scenen er nettopp Línts visuelle framtoning en sentral del av musikkformidlingen.

 

Musikkvideo fra Bergensbanen – Perfect Motion Picture

 

Línt runder av festivalsommeren med konsert på Klubb-ØyaKampen Bistro 5. august.

 

Se konsert med Línt her:

Línt live @ Østre from Klangkollektivet on Vimeo.

 

På listen over artister som spiller på årets utgave av Hovefestivalen, finner man navn som The Offspring, Ellie Goulding og M.I.A.   – men det er Línt som har fått æren av å åpne festivalen.

 

001_lint_bylarm_280214 Línt under by:Larm 2014.

 
Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter