Søk Meny Lukk
Lukk
Av: anderssmedstad Intervjuer 27. juni 2014

OnklP: SLEKTA LIFE!

P_og_slekta-1_1500x1000

OnklP har foten på gassen i år. Kavehs ”Snufs”, der han har et gjestevers, ble en stor hit, og hans nye prosjekt OnklP & De Fjerne Slektningene har fått strålende kritikker. Vi kastet noen spørsmål etter gutten i røyken.

Tekst: Anders Kranmo Smedstad AKA Oral Bee / Foto: Universal

 

Har det alltid bodd en liten rocke-gris inne i hiphop-kroppen din?

Vel, det har alltid bodd en musikkgris i kroppen min. Men joda, det har vært perioder i livet hvor det har vært rock. Som youngster hadde jeg en Guns N’ Roses-periode. Senere gikk jeg igjennom den horrible rap rock perioden (Body Count er det hederlige unntaket) og etter det punk via skateboard. Men det var i rap fant jeg greia mi.

«Jeg begynte å tenke at jeg skulle blaste de andre, etter at Hellstrøm IKKE slakta iskremen min! 4 stjerners middag var mest stress i ettertid, fordi vi/jeg var så drunk, haha.»
OnklP

Jeg tipper at stemmen din får kjørt seg når du er på turné og rapper over høye gitar-riff kveld etter kveld. Har du noe stemme igjen til å smooth-talk’e med groupies etter at du har gått av scenen?

I begynnelsen var det en liten omstilling, for det er mer trøkk på scenen enn hva jeg er vant til. Det vanlige problemet blir at man prøver å overdøve bandet med stemmen, noe som er dårlig butikk. Men med litt erfaring, og en sheriff av en lydmann, så går det som en drøm. Har slitt med stemmen, men det er oftest sene nachspiel som har skylden.

 

 

På ”Slekta skjorte” rapper du om at du gir damene koordinatene til Hotel Bristol. Er det én av dine faste G-spots? Har hørt at de har en killer buffé!

Yeah de har en ill buffé. Jeg har tidligere sagt “Rica” og “gitt dama di et nøkkelkort” på sangen “Stil”, så jeg tenkte jeg måtte switche opp hoe-tell med tanke på TMZ og dem.

 

 

”Myk landing” har en funny flow på versene der du glir over i sang på siste-linjene. Var det en stor omstilling å gå fra å skrive 16 takters vers på hiphop-beats til å tilpasse deg rock-arrangementer?

Ikke så gæli egentlig, jeg liker at versene ofte er kortere! Ekte synging er jeg ikke helt god på enda, men enkel rap-synging er bare moro, og noe alle rappere har i seg. Det har vært morsomme situasjoner i studio, der jeg har snakka om 16 bars og ingen vet hva det betyr. Så snakker gutta om trioler og akkorder og D og G og jeg bare klør meg i huet..fun times.

 

«Som youngster hadde jeg en Guns N’ Roses-periode. Senere gikk jeg igjennom den horrible rap rock perioden (Body Count er det hederlige unntaket) og etter det punk via skateboard. Men det var i rap fant jeg greia mi.»
OnklP

Når det kommer til gjestevers er du den mest ettertraktede norske rapperen. I løpet av det siste året har du dukket opp på albumene til alt fra veteraner som Big Ice og Tommy Tee til unge playboys som Kaveh og Cezinando. Har du gjort noen features i det siste som vi bør se opp for?

Det er alltid noe cooking. Jeg er glad i å gjeste folk sin shit, og jeg setter pris på å bli spurt. I det siste har jeg hatt en liten pause med features, for å fokusere på nytt Jaa9 og OnklP-album som vi er i studio og tar opp nå. Nye Slekta-ting blir også laget, og har masse spennende prosjekter på trappene!

 

Onkl P 2014-06-05 kl. 19.11

 

Du har deltatt i mange kjendis-programmer på TV de siste årene. Hvilket program har du følt deg mest ukomfortabel i? Det kokke-showet til Hellstrøm så hella stressende ut.

Det var ganske stressende, believe that! Det var en diger produksjon, men alle var kule med meg. Lite visste jeg om at konkurransemannen i meg skulle våkne, og det var da stresset virkelig starta. Jeg begynte å tenke at jeg skulle blaste de andre, etter at Hellstrøm IKKE slakta iskremen min! 4 stjerners middag var mest stress i ettertid, fordi vi/jeg var så drunk, haha.

 


”Maskinen” fra det siste Jaa9&OnklP-albumet er en av de beste norske rap-låtene jeg har hørt. Regner med at dere to har flere kuler i magasinet, er det noe nytt album på gang?

YEP! Vi er ganske langt i innspillingen, det låter kuler og krutt! Se opp for en smak av ny 9&P veldig snart!

Er ”De fjerne slektingene” en røyke-referanse til å ”være fjern” eller er det bare en gjeng med dudes som du føler at du har en familiær relasjon til?

Jeg kan vel si at det er litt av begge deler. Åpent for alle slags tolkninger…bra jævla bandnavn! Tar stor plass på plakaten også.

Hvor kan man se ”P & Slekta” live i sommer?

Vi åpner Slottsfjell, vi skal til Steinkjerfestivalen, Raumarock og en del til fete steder jeg ikke husker nå.

 

Onkl p 2 2014-06-05 kl. 19.11

 

Vi er også på VG lista Topp20-turnéen i år, som blir mentalt. SLEKTA LIFE!

 

Sjekk også:

Clyde Carson – En av veskystens best bevarte hemmeligheter
Intervju: AreaFY
Grenseløs undergrunnslegende
Hiphops Hannibal Lecter?
Svart Mozart?
Mustard på beaten!
The Jacka
Likte du Historien om Pi? Da kommer du til å elske historien om Bee!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter