Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Hedda Rosenberg Anbefalinger 4. juli 2014

Ukas tips!

Kosebamsemassakre, offentlig urinering og jenter som -ikke- spiller på sex. Ukas anbefaling er tre gode, nye og norske musikkvideoer som på hver sin måte overrasker.
Tekst: Hedda Rosenberg

1 – Kosebamsemassakeren 

Einar Stray Orchestra (tidligere Einar Stray) slipper sin andre plate 22. august (lytt på den her, red.anm. 2018). Videoen til singelen «Politrics» er regissert av vokalisten selv og forteller en historie om hjernevasking, slemminger som river istykker kosebamser og som sykler rundt i forstads-Norge, blinde og rusa på olje.

«Politricks» en direkte referanse til hjernevasking i forskjellige forkledninger, det er vanskelig å vite hva som er hjernevask og hva som er sannhet. Vi kan ikke helt stole på noen eller noen, vi er en generasjon som ikke lenger tror på noe og som tviler på politikerne våre. Nå setter jeg det på spissen, men «politricks» er altså et ordspill på det – Einar Stray

Les et lengre intervju med Einar Stray Orchestra her. 

 

2- Danser som på barneskolen

For meg er det helt fremmed å skulle rulle rundt i bikini og synge «Syndere i sommersol»  – Maria Råkil i Razika

Er det ikke egentlig litt juks å gjenta ordet «sommer» i det uendelige for å lage en sommerhit? Eller er det bare et triks for å sikre seg at alle får den på hjernen? Jentene i Razika har laget en utrolig fengende poplåt og i videoen danser, hopper og mimer de sånn som man gjorde på barneskolen. Det fikk TV 2 til å lage nyheten «Razika nekter å være sexy». Tidsskriftet Fett delte intervjuet på sin facebookside og mente det var synd at man hadde kommet dit at jenter som valgte å -ikke-spille på sex var nyheter.

Sangen låner forresten tittel fra «Syndere i sommersol» av Sigurd Hoel, en roman om en vennegjeng på sommerferie i skjærgården. Den er full av intriger, sjalusi og snusk, men hvis du leser den nå vil du nok ikke få like mye hakeslepp som konservative miljøer gjorde på 1920-tallet.

 

3- Bokspising og offentlig urinering

Hvor mange The Smiths-referanser er det mulig å presse inn i én låt? Det virker som Tellef Raabe forsøker å finne ut av nettopp det i låta «of Smiths friends». Debutplata hans er på vei (utgitt i 2015, lytt på den her, red.anm. 2018), men enn så lenge er det fire singler ute og en del remixer. Videoen til den nyeste sangen viser tre jenter som driver dank rundt i Oslos gater. De sloss med hverandre, blåser såpebobler og tisser midt i gata.

Deler av videoen er spilt inn på Hovedbiblioteket, blant annet scenen der jentene river i bibliotekets bøker og spiser(!) flere sider. Anbefales ikke for de med forkjærlighet for papirboka, altså.

 

Hekter også på denne videoen, delvis filmet her på huset (red.anm. 2018)

Jaga Jazzist – ‘Prungen from Ninja Tune on Vimeo.

Musikkvideoen til «Prungen» av Jaga Jazzist, som ble nominert til Spellemannspris i kategorien årets musikkvideo, er delvis filmet her på huset, altså på Deichman Hovedbiblioteket.

 

Saken er oppdatert i desember 2018.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter