Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Intervjuer 8. juli 2014

WE PLAYIN´ TENNIS

Foto: Pål Laukli

Norsk rap har neglisjert tennissporten i sine tekster frem til nå. Oral Bee tar affære. Hans nye single og tilhørende video heter nettopp Tennis. Med seg på låta har han fått med seg sin faste makker fra Da PlayboyFoundation: Mr. Pimp-Lotion. Deichmans musikkblogg møtte Oral Bee etter en tennismatch. Game, set, match.

1. Hva er bakgrunnen for tennis-tematikken på din nye single?

Mr. Pimp-Lotion har de siste årene stilt på scenen i fullt tennisutstyr. Old school tennis-jakke, 70-talls racket fra Slazenger og stadig kortere shortser. Det føltes naturlig å lage en låt som matchet det imaget. Vi har også hentet inspirasjon fra Mac Dre & Mac Mall sitt album Da U.S. Open, der de kaller seg Mall MacEnroe og Andre Macassi og står på tennisbanen på coveret. Sjekk ut klassikeren ”Cuddies Say ”Yee”.

 

2. Er tennis-greiene hovedsakelig en gimmick? Hva er egentlig ditt forhold til sporten?

Jeg synes tennis er en av de feteste sportene. Jeg spilte tennis en del år i barndommen, med faren min som fast motstander. Han servet det hardeste han kunne og lot meg aldri vinne, så etter hvert begynte jeg med basket i stedet. Jeg tok opp tennisen igjen for noen år siden og begynte å spille mot lillebroren min. Jeg servet det hardeste jeg kunne og lot ham aldri vinne, så nå virker det som om han har mistet litt interessen.

Mr. Pimp-Lotion har de siste årene stilt på scenen i fullt tennisutstyr. Old school tennis-jakke, 70-talls racket fra Slazenger og stadig kortere shortser. Det føltes naturlig å lage en låt som matchet det imaget. Oral Bee

3. Den nye singlen har en sound og stil som tar tankene til ditt første album, Sånn Vi Putter Det Ned (2001). Er dette bevisst?

Da Sånn Vi Putter Det Ned hadde tiårs-jubileum i 2011, så var planen egentlig å gi ut en deluxe-edition hvor vi ville inkludere noen nye låter som var i stil med det det første albumet. Spesielt Pimp-Lotion var veldig gira på dette, han ønsket til og med å lage et eget hyllest-album til vårt eget album, med nyinnspillinger og låter som fulgte formelen fra Sånn Vi Putter Det Ned.

 

Tennis2 Foto: Pål Laukli

 

Verken deluxe-greia eller hyllesten ble noe av, men da vi (Da Playboy Foundation) begynte arbeidet med det nye albumet tenkte vi at noen av låtene burde være i ånden til Sånn Vi Putter Det Ned. Hitsa fra det albumet lever fortsatt og vi gjør stadig konserter der folk kun vil høre ”Penger”, ”Alle Hater Oral Bee” og ”Den Breiale Stilen”. Glad musikk med catchy refrenger og mye humor. Vårt kommende album, Putter Det Ned 4ever, vil ha noen låter som kan appellere til gamle fans, men også mye annet. Vi har blant annet en beinhard ny banger som heter ”Jumanji”, som muligens blir neste låt ut.

Jeg synes tennis er en av de feteste sportene. Jeg spilte tennis en del år i barndommen, med faren min som fast motstander. Han servet det hardeste han kunne og lot meg aldri vinne, så etter hvert begynte jeg med basket i stedet. Oral Bee

4. Hvorfor valgte du å rappe med en så spesiell flow på ”Tennis”?

Flowen er inspirert av produsenten og rapperen Mannie Fresh. Han er ekspert på flows som er corny, men catchy. Flowen på ”Tennis” er ganske lik den oppstykkete flowen på Big Tymers sin ”Get Your Roll on”.

 

 

5. Hvordan fikk dere med Norges mest kjente tennis-spiller Christian Ruud i musikkvideoen?

Regissøren Henrik Faltin tok en G-call og spurte ham. Han godkjente låta først og så stilte han opp som en ekte boss. Ble en legendarisk shoot med Ruud i kaninpelsen til Lotion. Det er mange år siden han la opp, men servene hans er fortsatt ekstremt harde. Jeg vet ikke hvordan jeg skal si dette uten at det får en homoerotisk undertone, men ballene hans var så harde at Lotion ikke tørte å ta dem imot.

Jeg burde kanskje hatt med Nesoddens Norgesmester Stian Boretti, men Christian ”Tha Dude” Ruuds legendestatus er vanskelig å trumfe. Den gutten har spilt jevnt mot Boris Becker!

Christian ”Tha Dude” Ruud godkjente låta først og så stilte han opp som en ekte boss. Ble en legendarisk shoot med Ruud i kaninpelsen til Lotion. Det er mange år siden han la opp, men servene hans er fortsatt ekstremt harde. Jeg vet ikke hvordan jeg skal si dette uten at det får en homoerotisk undertone, men ballene hans var så harde at Lotion ikke tørte å ta dem imot. Oral Bee

6. Du har i lang tid gitt ut musikk på deres egen label, Da Playboy Foundation Entertainment, men den nye singlen utgis av Oslo Records (som blant annet utgir Maya Vik, Chris Lee, YoGuttene og Proviant Audio). Hvordan havnet du i stallen deres?

De ga ut Big Ice sitt album På Min West Coast Shit i fjor, og jeg har tidligere jobbet litt med YoGuttene (Sjekk ”Løvinne”, med HanDerreLinni på Spotify, produsert av Oral Bee). Jeg var i møte med booking-avdelingen deres angående noe management-business og da spilte jeg noen nye smashes. De kicket på ”Tennis”, og resten er en del av nyere norsk playboy-historie.

7. I tillegg til Mr. Pimp-Lotion har du med den amerikanske artisten Bosko på singlen, som bidrar med talk box. Han er kjent for sitt arbeid med E-40, Kanye West, Flo Rida og Big Boi. Måtte han overtales til å bli med på en låt der temaet var tennis?

Nei, Bosko har god humor. Vi har tidligere samarbeidet på singlen og videoen ”C What It Do” og han kjenner min stil.

Se vidoen til ”C What It Do” her:

Oral Bee feat. Bosko "C What It Do" from Big Oral Bee on Vimeo.

I fjor sommer tok han og familien hans med min wifey og meg til San Franciscos Fillmore-distrikt. Vi spiste soul food; cornbread, shrimp og mac-n-cheese og fikk blant annet sett en vaskekte pimp som hang på hjørnet med tannpirker, helgrønn outfit, chains og hatt med fjær. Solbrillene var selvfølgelig på selv om det var mørkt. Uansett, vi snakket om å gjøre noe mer sammen, og han la til sin talk box-magi på ”Tennis” og en annen låt, som sannsynligvis kommer på det nye albumet.

8. Til slutt, din selvbiografi, Livet til en norsk boss, ble kjøpt inn av Kulturrådet og er nå tilgjenglig på alle landets biblioteker. Overrasket innkjøpet deg?

Ja! Det hadde jeg ikke turt å håpe på. Jeg var ikke i tvil om kvaliteten på boka, men trodde Kulturrådet var for pripne til å godkjenne den. Tommelen opp til de som vendte tommelen opp! Boka er nettopp kommet ut i paperback, med et helt nytt kapittel og flere bilder. Perfekt strandlektyre for playboys og playgirls!

 

 

Her kan du ellers søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter