Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 14. juli 2014

Coil – Are you shivering?

Coil kan sees som musikkens William Burroughs. Med sin blanding av cut-up teknikker, droger, seksualitet og magi, sier det seg selv at musikken ikke er den mest tilgjengelige. Den første plata heter talende nok Scatology.

Tekst: Terje Haugsgjerd

 

 

Bak støyen befinner det seg en britisk elektronisk/industriell gruppe med utspring fra tidlig 80-talls band som Psychic TV og Throbbing Gristle. Sammen med Current 93, Nurse With a Wound og Death in June er Coil inngang til undergrunnsmusikk utover 80- og 90-tallet, som en kan følge videre på Brainwashed.com.

Bandet, med avdøde John Balance og Peter Christopherson som stamme, gikk gjennom ulike stilperioder. Den kanskje mest kjente skiva, Love’s Secret Domain fra 1991, har et house/dance-preg, men musikken til Coil er skiftende, med alt fra ambient til industri. Sammen med LSD er Horse Rotorvator fra 1986, en god introduksjon, med låter som Slur og coverversjonen av Leonard Cohens Who by Fire og Ostia (The Death of Pasolini). Coil var også involvert i filmmusikk, blant annet et uutgitt Hellraiser-soundtrack og bearbeiding av Derek Jarmans The Angelic Conversation.

 

 

Mine favoritter er skivene Musick to Play in the Dark 1 og 2 fra tidlig 2000-tall. Ambient, og suggererende elektronika, med sanger som Broccoli, Where Are Youv og deilige, deilige Batwings (A Limnal Hymn). Coil har lag på lag, som gir musikken lang levetid, der en stadig oppdager noe nytt.

 

 

Coils manifest fra 1983

http://www.brainwashed.com/common/htdocs/publications/coil-1983-manifesto.php?site=coil08
 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter