Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 15. juli 2014

Plateanmeldelse: The Radio Dept. – «Clinging to a Scheme»

 

Artist: The Radio Dept.

Plate: «Clinging to a Scheme» (2010)

Plateselskap: Labrador

5

 

Svenskegaze// I 2003 slapp svenskene «Lesser Matters», som fikk storveis mottakelse i Storbritannia. Fortjent. Neste skive, finfine «Pet Grief» (2006), solgte ikke noe særlig, til tross for at mange fikk nyss om gruppa pga. deres bidrag til filmen Marie Antoinette året før. The Radio Dept. har hatt en småturbulent karriere, noe kanskje tekststrofene på «Clinging to a Scheme» vitner om: “Easy come, easy go”, “all the things we tried for/they’re gone” og “I think we should destroy the bogus capitalist process that is destroying youth culture” (sitat Thurston Moore, Sonic Youth). I 2010 så det lysere ut. I februar samme år var The Radio Dept. en favoritt blant bloggerne. Hva så med musikken? «Lesser Matters» inneholder en god dose shoegaze, mer eller mindre dyppet i elektronika, mens beholdningen på «Clinging to a Scheme» er elektronika dyppet i shoegaze, vel, stort sett (det er også noen rene shoegaze-låter her). Gruppa tråkker opp gode gamle spor, samtidig som de staker ut ny kurs. The Radio Dept. har ikke slått på stortromma, bokstavelig talt; deres neddempete sound (stort sett) – med innslag av dub, kraut, og vokal mikset bak i lydbildet – oppleves ganske så minimalistisk, der fiffige detaljer høyner opplevelsen. Et gjennomført bra album fra de svenske veteranene. / Victor Josefsen

 

 

The Radio Dept. – Never Follow Suit from Jens Henricson on Vimeo.

 

The Radio Dept. – Heaven's On Fire from Thal on Vimeo.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter