Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 18. juli 2014

Hvor er den neglisjerte Nico & Vinz-fansen?

«Hvis du regner prioritering av Jimmy Fallon Show over Allsang på Grensen som drittsekk-oppførsel, har Geelmuyden truffet spikeren på hodet. Men igjen… Da burde man kanskje stille seg spørsmålet: Am I wrong?».

Tekst: Pål Kaalaas / Foto: Pressebilde

Det har gått tre år siden Spirit intervjuet Nico & Vinz for første gang, da under navnet Envy. Siden den gang har det bare gått en vei for gutta: oppover. Nå er de i ferd med å for alvor slå igjennom internasjonalt, først og fremst med fokus på det amerikanske markedet. Det går rett og slett så det griner om dagen, med topp-plassering på Billboard Hot 100 og opptredener på en rekke av de største amerikanske tv-showene.

Så hvor er den neglisjerte Nico & Vinz-fansen? Hvor er facebook-gruppene med navn som “VI SOM HAR BLITT SJIKELIG NEGILIGISJERT AV NICO & VINZ”? Hvor er de rasende twitter-oppdateringene? Jeg finner dem ikke.

Satsingen over vannet har ført til at Nico & Vinz har brukt lite tid i Norge den siste tiden. Bare to ganger har de vært hjemme siden april (ja… vi snakker pluss minus fire måneder!!!!). Og nå skal dette tas tak i. HARDT! I landets største avis får den 57 år gamle pr-eksperten Hans Geelmuyden boltre seg med utsagn som at gutta neglisjerer norske fans, og ikke minst sitering av det engelske ordtaket «Be nice to people on your way up because you meet them on your way down».

Så hvor er den neglisjerte Nico & Vinz-fansen? Hvor er facebook-gruppene med navn som “VI SOM HAR BLITT SJIKELIG NEGILIGISJERT AV NICO & VINZ”? Hvor er de rasende twitter-oppdateringene? Jeg finner dem ikke.

Er man fan av Nico & Vinz, tipper jeg at man er strålende fornøyd på guttas vegne. Få, om noen, lar seg personlig fornærme fordi favorittartistene ikke har holdt konsert i nærområdet sitt de siste fire månedene.

Så må vi til slutt innom utsagnet «Be nice to people on your way up because you meet them on your way down». Her vandrer man elegant over fra forferdelig dårlige pr-rådgivning til ren og skjær frekkhet.

Vi skal fryde oss over det de to musikerne er i ferd med å oppnå, ikke fordi det er så stas at noe norsk lykkes i utlandet, men fordi ikke noe er bedre enn når hardt arbeid og talent fører til suksess.

Norsk presse har ikke fått intervjuer med Nico & Vinz på en stund. Vi er ikke prioritert. Og det er helt greit. Som regel får man intervjue den man vil, når man vil. En sjelden gang får man nei, og som regel ligger det en fornuftig tankegang bak. Selvsagt vil jeg gjerne ha et eksklusivt intervju med gutta, der de forteller om alt som skjer over dammen, men ser at Spirit ikke prioriteres over amerikanske tv-show. Og glem ikke at teamet rundt Nico & Vinz, de som sier nei, har ansvar for at de ikke skal brenne seg ut i det som utvilsomt er en slitsom periode. Pressen har en tendens til å la seg fornærme lett over slike ting, og det ville ikke overrasket meg om det er dette som ligger bak VGs artikkel. For nedringt av sure fans tviler jeg på at de har blitt. Og hva gjør man hvis fansen strengt tatt er fornøyde? Da tar man tak i en 57 år gammel pr-ekspert.

Og hva er det egentlig Geelmuyden ønsker av gutta? Mener han virkelig at Nico & Vinz er programforpliktet til å prioritere Norge når det amerikanske markedet banker ivrig på døra? Og med hva? Gamle sanger som vi fikk servert for lenge siden? Silje Larsen Borgan i Warner sa det best i en smule ironisk update på Facebook i dag: «Kom tilbake og promoter låtene dere slapp i 2013 for oss! Og det litt brennkvikt!».

Pressen har en tendens til å la seg fornærme lett over slike ting, og det ville ikke overrasket meg om det er dette som ligger bak VGs artikkel. For nedringt av sure fans tviler jeg på at de har blitt.

Jeg er helt sikker på at Nico & Vinz er tilbake i gamlelandet så fort de har noe nytt å presentere for oss. Og skulle det drøye litt, så kan du jo stikke innom guttas Facebook, Instagram eller Twitter, der de oppdaterer oss på alt det spennende som skjer. Ingen neglisjering på den kanten.

Så må vi til slutt innom utsagnet «Be nice to people on your way up because you meet them on your way down». Her vandrer man elegant over fra forferdelig dårlige pr-rådgivning til ren og skjær frekkhet. Kjenner Geelmuyden Nico & Vinz? Ordtaket er fornuftig. Problemet er bare at de to gutta aldri har oppført seg som drittsekker. Eller… Hvis du regner prioritering av Jimmy Fallon Show over Allsang på Grensen som drittsekk-oppførsel, har Geelmuyden truffet spikeren på hodet. Men igjen… Da burde man kanskje stille seg spørsmålet: Am I wrong?

 

Saken er tidligere publisert på Spirit.no-

.

 

Pål Kaalaas er redaktør Spirit. Har har vært journalist/redigerer i Mediehuset Fædrelandsvennen, og har tidligere medieerfaring fra Phonero, Mediepartner, Kristiansand Avis og Se og Hør.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter