Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Hedda Rosenberg Anbefalinger 18. juli 2014

Ukas tips! Jungle

Øya-aktuelle Jungle slapp mandag (14/7) sitt debutalbum med samme navn. Jungle er et band som forsøker å være litt mer tilbaketrukne og anonyme enn det som er normen i 2014. Da bandets popularitet tok av i høst fokuserte de fleste intervjuer og artikler om bandet på det at man ikke visste helt hvem de var. Platecoveret, musikkvideoene og hjemmesiden deres gav få hint. På konserter spilte de visstnok i en sky av røyk, hvor publikum såvidt kunne skimte Adidas joggedresser og gullsmykker oppe på scenen.

Lyden av en urban jungel

Bandet er ikke like sky nå som de var før, du får nok sett hele bandet i Tøyenparken i august. Jungle er et britisk band, basert på en duo som kaller seg J og T, men har totalt syv medlemmer. Men spiller det egentlig noen rolle hvem disse folka er, når musikken er såpass fengende? Dette er groovy soul som skildrer en slags urban jungel med innslag av sirener, beat og behagelig klapping og knipsing som kalle kan henge med i. Det gir umiddelbare assosiasjoner til New Yorks hiphopkultur, med tekster som forteller om tøffere tider.

«You’ll probably be able see our faces, but there are bigger things to look at. You don’t wanna look at our ugly mugs anyway!» – T i Jungle til NME

Nostalgi og retromantikk

I intervjuer snakker duoen J og T om barndommen, den tiden før de smarte telefonene da folk virkelig hverandre. Savnet etter barndommen og det glade 80- og 90-tallet skinner tydelig igjennom i musikkvideoene også. Det er dansere i fargerike Adidas joggedresser, rulleskøyter og 6 år gamle breakdansere med imponerende mooves som det er underholdende å se på.

Jungle spiller torsdagen på Øyafestivalen, først i Tøyenparken og senere på kvelden et DJ-sett sammen med Naomi Pilgrim på Popsenteret. Jeg gleder meg til de åpner med den herlige låta Busy Earnin’ i Tøyenparken og så lenge jeg har litt plass til å danse, bryr jeg meg egentlig ikke om jeg ser bandet eller ikke.

 

Sjekk også:
Naomi Pilgrim – House of Dreams (Togetherness remix)
by:Larm 2014: Naomi Pilgrim: Kult lydbilde, men..
Naomi Pilgrim til by:Larm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter