Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 21. juli 2014

Metalion: The Slayer Mag Diaries

Hva er den tyngste boka som er gitt ut i Norge de siste årene? Nei, det er ikke Knausgårds Min kamp, selv om tittelen egentlig kunne passet bra til denne boken også, det er nemlig metalbiografien Metalion: The Slayer Mag Diaries

Tekst: Terje Haugsgjerd / Foto: Bildet er fra bloggen til forlaget.

Dette er en samling av Slayer Magazine-utgivelsene fra 80-, 90- og 00-tallet. Boken forteller også om bakmannen Jon Kristiansen (Metalion) sitt liv, som var unikt plassert i fremveksten av norsk black metal, som venn av bandet Mayhem og følger av det som fulgte.

 

Mayhem – Silvester anfag

 

Perioden og livet blir skildret fra forfatterens ståsted, som gir et personlig, og fremfor alt, ikke-romantiserende bilde av det som var en enestående kreativ periode innen norsk metall, men også en vanskelig og kontroversiell periode, med selvmord, mord, og kirkebrenning.

 

Burzum – Black Spell of Destruction

 

Men, det er Slayer Mag og musikken som er i sentrum, der boken nærmest blir en metalbibel for undergrunnsmusikk, i form av anmeldelser og intervjuer med f.eks. Sepultura, Sadus og Master’s Hammer.

 

Sepultura – Antichrist

 

Dette er blogg i bokform, det er blandingen av de personlige minnene og originalutgavene av Slayer Mag som gjør boka så interessant, både som en inngang til, og innsikt i, denne perioden musikalsk, men også som et eksempel på en skrive- og musikkultur som ikke lenger finnes, med tape- og brevutveksling som tok dager og måneder, ikke sekunder og minutter som i dag.

 

Master’s Hammer – Géniové

 

Kort sagt, dette er, for meg, en bortimot unik bok i norsk sammenheng, både rent fysisk med sine kilo og fremfor alt innholdet, om hundre år vil dette være en bok om det som en gang var.

 

D.T.P.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter