Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 28. juli 2014

Plateanmeldelse: 120 Days – «120 Days II»

 

120 Days

«120 Days II» (2011)

Voices of Wonder / VME

5

 

Hypnotiserende// I 2006 slapp 120 Days det selvtitulerte debutalbumet sitt og opplevde boost uten like. Fem år senere er de back in business. «Spacedoubt» slår an beaten for hele albumet, et album med stor A. Suggererende og hypnotiserende. Atmosfærisk og hektende. Jeg får nesten samme feelinga av entusiasme som når jeg hørte Orbital og The Future Sound of London for aller første gang. Det er ikke det at 120 Days rent musikalsk nødvendigvis minner så mye om disse to, men mer at man blir sugd inn universet for så å bli værende der. Det ligger fortsatt kraut i bunnen av 120 Days. Pluss en rocka-funky-house-mikstur, tenk Manchester-bølgen og salige The Stone Roses, Happy Mondays og Primal Scream. I forhold til debutalbumet er 120 Days anno 2011 mørkere og mer edgy. Soundet er forlokkende med driv, tagger og pulserende intensitet. 120 Days er like kompromissløse som The Lionheart Brothers’ oppfølger i år. 120 Days II er et av årets norske album (2011. red.anm.) for meg sammen med albumene fra Le Corbeau, Pirate Love, Lukestar, The Lionheart Brothers og Hiawata! /Victor Josefsen

 

 

Anmeldelsen har tidligere stått på trykk her.

 

Du kan låne albumet på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

 

120 Days – Dahle Disco

Video: Joakim Faxvaag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter