Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 29. juli 2014

Radio 9: Et framtidsrettet tilbaketog til krautrock/pop

Det Oslo-baserte norsk-britiske krautpopbandet Radio 9 er ute med den digitale EP’en «Learn to Walk Through Walls» på britiske White Label Music, en label som tidligere har utgitt musikk av blant andre Jarvis Cocker og Delia Derbyshire. EP’en inneholder en remastret utgave av «A Futuristic Journey by Car» fra albumet «Endless Streams of Light» (2010), samt 3 nye kutt.
Tekst: Victor Josefsen

På EP’en har duoen Leon Muraglia og Christian Næss med seg Marte Elen Olsen på bass og vokal, Anthony Barratt på trommemaskin og Benge (Ben Edwards) på elektronikk. Medlemmer fra Radio 9 har tidligere jobbet med blant andre Keith Levene (Public Image Ltd.), Hans-Joachim Roedelius (Cluster/Harmonia) og Damo Suzuki (Can). Sistnevnte gjestet også på bandets forrige album.

 

Radio bilde

 

Radio 9 har opplevd en aldri så liten buzz i utlandet og mer blir det nok etter den nye EP’en. På EP’en er det ikke bare krautpop/rock og elektronika/elektronikk vi skoleres i, men  også dvelende (ambient)psykedelia med finstemt popsensibilitet (som «Wave Upon Wave Upon Wave»).

 

 

Det låter litt som om Radio 9  har hoppet inn i en tidsmaskin fra 70-tallets krautrock  og er øre i hodet, i positiv forstand, av alle inntrykkene. På «Learn to Walk Through Walls» har de utvidet uttrykket og kommet opp med et  framtidsrettet tilbaketog til både krautrocken/popen (og andre sjangre). I likhet med Radio 9s Leon Muraglia tidligere band, Salvatore, er uttrykket mer variert enn det man kan få inntrykk av i første omgang. Uttrykket sender også noen av tankene mine til 120 Days siste album.  En sterk EP fra Radio 9, sjekk Radio 9 og sjekk Salvatore i samme slengen.

 

Under Phonofestivalen i september vil Radio 9 slå seg sammen med The Megaphonic Thrift for en opptreden med no-wave-legenden Rhys Chatham.

 

 

 

 

Sjekk også:

Albumanbefaling: The Megaphonic Thrift – The Megaphonic Thrift

The Megaphonic Thrift: Skikkelig på TUR / Fire Walk With Everyone video

 

Plateanmeldelse: 120 Days – 120 Days II

 

 

The Megaphonic Thrift slipper for øvrig nytt album i september! Her er en smakebit:

 

Og her er siste singel:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter