Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 31. juli 2014

Akks Oslo i kjølvannet av gubbeveldet-debatten

Synne Sanden underviser i regi av AKKS Oslo. Foto: Stian Schløsser Møller

AKKS Oslo på Musikkplakaten 31. juli kl. 1630

I kjølvannet av debatten som startet opp (igjen) i juni med kronikken «Røsk opp i gubbeveldet» ønsker AKKS å sette fokus på arbeidet de gjør i form av det viktigste virkemiddelet de har for å skape en varig forbedring, nemlig rekruttering.

Vi kjører hele pressemeldingen fra AKKS

– Det handler ikke om å fordele skyld. Nå virker det som at det er en annen drive i diskusjonen enn tidligere, man er mer løsningsorientert og ønsker å komme med konkrete tiltak for hvordan man kan bidra til mer kjønnsbalanse i musikkbransjen. AKKS musikkskole skal være et trygt sted for unge jenter å starte med musikk og det er bare et av tiltakene og mulighetene som bidrar positivt på veien til 50-50, sier styremedlem Ane Aanestad.

Vi benytter anledningen til å invitere til gratis konsert på Musikkplakaten på Karl Johan, torsdag 31. juli kl. 1630 og vi ønsker å vise både hvem som holder kursene våre og hvem som går på kurs hos oss. På scenen står 3 av våre tidligere kursdeltakere, ei av våre fantastiske lærere og Calvert som slipper singel i slutten av august.

Musikkskole med jentefokus
AKKS Oslo sin musikkskole har fokus på jentene, og vi har kurs og workshops med profesjonelle, inspirerende lærere, de fleste kvinner, som selv er utøvende artister, produsenter, teknikere eller bransjefolk. Selv om vi har jentefokus og de fleste elevene våre er jenter, er alle over 14 år velkommen på kursene våre, også gutter.

Bandkurs kun for jenter
Unntaket er høstens nysatsing: LOUD! Bandkurs for Jenter, som kun er for jenter mellom 13-17 år. Hvorfor kun for jenter? Barn og ungdom i denne alderen har lett for å gå inn i etablerte kjønnsrollemønstre, der jenter først og fremst synger, gutter plugger i mikrofoner også videre. AKKS vil at jenter skal få anledning til å jobbe med alle aspekter ved det å være musiker, og skape en trygg ramme for å prøve og feile.

Profilerte lærere
AKKS Oslo er privilegerte og har knyttet til seg ekstremt talentfulle kursholdere. I høst blir elevene undervist av Synne Sanden (vokal + LOUD bandkurs), Ellen Brekken (bass), Maria Orieta (akustisk- og el-gitar + LOUD bandkurs), Anna Haukeland (el-piano/keyboard + LOUD bandkurs), Johan Nord (trommer), Christian Sol (DJ + elektronisk musikk) og Hilde Wahl (låtskriving).

Miljø og steppingstone
AKKS er ikke bare en musikkskole, men en dedikert musikkorganisasjon for jenter og kvinner som driver med, eller vil drive med musikk. Vi tilbyr fullt utstyrte øvingsrom, konsertmuligheter og et hyggelig frivilligmiljø for de som vil lære mer om å arrangere konserter, om musikkorganisasjonsliv og om musikkbransjen. Flere av de som frekventerer øvingslokalene våre i Brenneriveien er unge kvinner i startfasen av sin karriere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter