Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 31. juli 2014

Bluesprisen 2014 til Jan Tore Lauritsen

Artist og arrangør Jan Tore Lauritsen ble i kveld tildelt Bluesprisen 2014 under åpningen av Notodden Blues Festival.

Tekst: Victor Josefsen / Foto: Eystein Roll Aarseth

Siden 1991 har Notodden Blues Festival delt ut Bluesprisen til artister, personer eller organisasjoner som har gjort en spesiell innsats for bluesen. I år var det Jan Tore Lauritsen som fikk Notodden Blues Festivals statuett og 20.000 kroner for sitt engasjement for bluesen.

Notodden Blues Festivals Bluespris deles i år ut for 23. gang. Bluesprisen går til personer eller organisasjoner som gjennom en årrekke har gjort en bemerkelsesverdig innsats til fremme for musikkformen blues både nasjonalt og internasjonalt.

Tidligere vinnere inkluderer enkeltpersoner og organisasjoner som Knut Reiersrud, Reidar Larsen, John Mayall, Blues News og Norsk Blues Union.

Juryens begrunnelse:
Årets prisvinner har gjennom mange år vist en evne til å støtte opp om og engasjere seg for å fremme bluesmusikken på mange plan. Prisvinneren har markert seg fordelaktig både på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Prisvinneren har gjennom målrettet arbeid markert seg stadig sterkere som scene- og plateartist både hjemme og i utlandet. Vinneren er både komponist, sanger, multiinstrumentalist og bandleder. Gjennom omfattende turnering har vinneren skaffet seg et publikum både i Norge, ute i Europa, i Australia og i bluesens hjemland USA.

Årets mottaker av Notodden Blues Festivals Bluespris er også en mangeårig arrangør av konserter og festivaler både på land og til sjøs, samt av turneer med utenlandske artister til god hjelp for arrangører over hele Norge. Spesielt har han vært en god markedsfører av Norge ved å hjelpe til med at utenlandske artister har kunnet spille på Dark Season Blues på Svalbard og oppleve Norges villeste natur. Notodden Blues Festivals Bluespris 2014 går til artisten som egenhendig har sørget for at trekkspillet har et velfortjent godt rykte i norsk blues: Jan Tore Lauritsen.

Tidligere vinnere av Bluesprisen:
1991: Scandinavian Blues Association
1993: Geir Hovig
1994: Reidar Larsen
1995: Knut Reiersrud
1996: Kåre Virud
1997: Vidar Busk
1998: Tidsskriftet Blues News, Norsk Blues Union
1999: Jostein Forsberg
2000: Kristin Berglund
2001: Bjørn Berge
2002: Sven Zetterberg
2003: Hungry John
2004: John Mayall
2005: Trond Ytterbø
2006: Eric Malling
2007: Morten Omlid
2008: Pinetop Perkins (95)
2009: Øyvind Pharo
2010: Rita Engedalen
2011: Kid Andersen
2012: Norsk Blues Union
2013: Notodden kommune

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter