Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 3. august 2014

Plateanmeldelse: Izakaya Heartbeat – «Enter -Rainbow Lake»/ Video 5 av 8

 

Izakaya Heartbeat

«Enter -Rainbow Lake» (2013)

Handmade Records / Musikkoperatørene

5

 

Hypnotisk Krautpop// Du vet et band er fra Norge når den nærmeste beskrivelsen av bandets musikk er psykedelisk krautrock. Da gjerne med sin gode porsjon støy. Lyden av Norge slik den burde ha blitt spilt over anlegget i ankomsthallen på Gardermoen. Fordømt kult. Fordømt stilfullt. Trenger du mer håndfaste referanser, så se til band som Serena Maneesh, Pirate Love og Le Corbeau (og alle disse bandene flyter inn og ut av hverandre). Selvsagt norske alle sammen – i fare for å høres ut som faren til Petter Northug. Med andre ord, en miks av alle de riktige britiske og amerikanske undergrunnsbands lefling med gitardreven pop/rock på sent 80- og tidlig 90-tall. Ikke så langt unna Sonic Youth (opplagt kanskje) eller andre fine band som Can og Unwound. Hypnotisk på en måte som gjør det vanskelig jo mer du lytter til albumet å plukke ut enkeltsporene når du skal snakke om favoritter. Det hele blir til slutt en suggerende vegg av lett progressiv og syrete vellyd. Da  skal man kunne si at bandet har oppfylt sin oppgave med å lage et album. / Tore Løchstøer Hauge

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

Izakaya Heartbeat Video nr. 5 av 8

 

Videoen ble lagt ut i mai. Laget av kunstner Linda Baardsen. Et nøysommelig arbeid med animerte 4:58 minutter. Linda har tidligere laget videoer for blant annet Laconic Zero, coverkunst for Fibo Trespo, Elektrodiesel, og jobber med alt fra malerier, tegning og tekstil til skulptur, bilde og film. Fra forrige plate «Ancient Asobi/In Arcadia» laget hun også video for låta «Glass and Flowers».

 

 

«Vi er alle fan av arbeidene hennes i Izakaya Heartbeat, så vi er veldig stolte for muligheten vi har fått til å jobbe med Linda. En kunne sagt mye om videoen, men 24 bilder i sekundet, i 4:58 minutter sier mer 6 595 200 ord, sier  Izakaya Heartbeat og Handmade Records.

«Birds of Prey» er låt nummer 4 på «Enter – Rainbow Lake».

Izakaya Heartbeat video nr.6 kommer snart. Laget av O-E-P.

 

Sjekk også:

Videopremiere: Izakaya Heartbeat – Crystal Eyes

 

Sjekk de tre første videoene:

FireShot Screen Capture #077 - 'Izakaya Heartbeat _Minutes and Days_ music video' - vimeo_com_80558886# Videoanbefaling: Tegnefilm noir fra Izakaya Heartbeat

Ny video fra Izakaya Heartbeat

Ny video fra Oslos støyrockere Izakaya Heartbeat / Deathcrush video

 

Ny musikkvideo fra Le Corbeau / Plateanmeldelse

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter