Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 4. august 2014

Vivian Girls tilbakeblikk / Plateanbefaling «Share the Joy»

2. januar (se under) annonserte Vivian Girls på facebook at de legger inn årene, men jentene spilte etterpå de siste (utsolgte) konsertene i Los Angeles og Brooklyn.
Av: Victor Josefsen 

Brooklyn, New York, March 2007: we started making music together and became what we know as Vivian Girls. It’s been a long and crazy journey in the seven years since, and we feel as though the time has finally come to let our band rest in peace. It’s been an experience that we’ll look back on and cherish and we’d like to thank you for sharing it with us. We have had such an amazing time being a band, touring the world, releasing records and meeting all of you.
Vivian Girls’ facebook 22. januar.

 

Vivian Girls nest siste konsert, Death by Audio, Brooklyn, New York 3/1/14
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

Med forbilder som The Ramones, Babes In Toyland, Bikini Kill og The Shirelles var Brooklyn-trioen Vivian Girls alltid et band å regne med. Brooklyn-jentenes signatur er sin heftige miks av garasje, thrash og smittende 60s pop hooks. Trioens pulserende blanding av gitarstøy og melodisk sødme gjorde Vivian Girls til et av USA mest heftige unge band, og har bidratt til en aldri så liten bølge av lignende band som har fulgt i kjølvannet deres.

Vivian Girls sitt tredje og siste album Share The Joy (2011) fortsetter de med den nevnte heftige mixen. Albumtittelen er for øvrig inspirert av Burt Bacharach, en av Cassie Ramones største inpirasjonskilder.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

Her følger anmeldelse av Vivian Girls Share The Joy:

VIVIAN GIRLS

SHARE THE JOY (2011)

POLYVINYL RECORDS / TUBA

4

FORTSATT HEFTIG // Etter debuten i 2008 var disse uvørne jentene snakkis på mørke rockebuler, så ble de omfavnet av hipsterne og styla opp og smørt ut over glansete magasiner. Bortsett fra den ytre staffasjen har musikken vært den samme. Åpningslåta på Share The Joy vaker et sted mellom 60s pop og indie med en punka twist der vokalen er godt gjemt i soundet, noe som er lurt da vokalen ikke er Vivian Girls‘ trumfkort, mer eller mindre sjarmerende som den er. Da funker koringene atskillig bedre, og de übersjarmerende gitarsoloene er i en klasse for seg selv, men det er tross alt helheten det dreier seg om. Soundet er mer åpent, men likevel skurrer det som bare det av Brooklyn-jentene. Selv foretrekker jeg når de konser om melodiene, men jeg liker dem også når de gir gass og mister hemningene. Til tider tenderer det dog mot det heseblesende og ensformige når de kjører på som verst. Jentene vekker fortsatt assosiasjoner til støyfine shoegaze-relaterte Lush og rock chickene i Sleater-Kinney, og spiller fortsatt sin indiepop med flust av energi. Så får vi heller bære over med at noen grå låter trekker ned. Vivian Girls var uansett en sjelden blomst av hipsterband som svermet i Brooklyn. / VICTOR JOSEFSEN

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka.

Jeg anbefaler også de to første Vivian Girls-albumene: Vivian Girls (2008) og Everything Goes Wrong (2009).

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

Vivian Girls  på vinyjakt
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Les mer om Bikini Kill i Riot grrrl-saka vår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *