Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 8. august 2014

Øya 2014: Blyg Blood Orange

Anders K. Smedstad AKA Oral Bee og Martin K. Bråthen I Fotoforbud på Blood Orange-konserten. Bildet er fra Øyafestivalens nettside.

Blood Orange setter tonen med en kjapp og funky coverversjon av The Jacksons «This Place Hotel (Heartbreak Hotel)», og fyrer så av to av sine hits, «Chamakay» og «You’re Not Enough», fra albumet Cupid Deluxe. Publikum er umiddelbart med og fanges av groovet. Det danses og skåles, og folk smiler og synger med. Den gode starten blir også høydepunktet på denne konserten.

Mannen bak aliaset Blood Orange, Dev Hynes, har skadet beinet og beveger seg lite. I musikkvideoene drar han mange funny dansebevegelser, så synd at han må holde seg i ro.

Etter den oppløftende starten følger mange rolige låter med det solide bandet og to gode korister. Publikum oppfører seg etter hvert mer som om de er på en klubb og står og småprater, mens Hynes og bandet leverer bakgrunnsmusikken. Showmannen fra videoen «You’re Not Good Enough», der han danser rundt i hvit dress og ser ut som en ung Billy Ocean, var dessverre ikke til stede på Tøyen. Det er selvsagt vanskelig å danse med et skadet bein, men hans kontakt med publikum var puslete.

Dev selv er, paradoksalt nok, den minst synlige på scenen, i ført svart skinnjakke og sitt varemerke – svart skinnlue. Han har en følsom klynke-måte å synge på som bringer tankene til The Weeknd og Michael Jackson. Det er tydelig at han vil at musikken skal være i fokus, og den er det lite å si på. Hele settet er solid og skikkelig utført, og lydbildet bringer tankene til artister som Prince, Terence Trent D’Arby og George Michael. Det hele har et tydelig 80-tallspreg. Han har til og med seg en saksofonist, som drar noen fine soloer. Tro mot funk-tradisjonen spiller bassisten en lengre solo, med resten av bandet som tilskuere. Det føles litt unødvendig med slike mellomspill på en såpass kort konsert.

Bandet mestrer 80-talls-soul/funk-pakka ypperlig, men opplevelsen blir totalt sett litt for laidback. På studioversjonene blander han av og til 80-talls keyboard med slentrende hiphop-trommer, mens live blir noen av låtene kanskje litt for glatte.

Keyboardisten kommer frem og får publikum til å klappe i takt, mens Dev Hynes plukker på gitaren og snakker litt blygt i lavt toneleie mellom låtene. Avslutningen på showet er en myk medley av hans mest kjente låter. “It Is What It Is”, “Time Will Tell”, “Chamakay” og “You’re Not Good Enough” blandes sammen og det funker fint. Igjen imponerer koristene.

Denne konserten gjorde ikke det største inntrykket på oss, men vi anbefaler at du sjekker ut Blood Oranges musikk og sjekker ut hans herlig originale musikkvideoer.

Vi håper fyren, tidligere kjent som Lightspeed Champion, låner noen scene-triks fra Prince og Michael Jackson til neste gang. På med den hvite dressen!

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i anmeldelsen, bare søk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter