Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anmeldelser 10. august 2014

Øya 2014: Aurora Aksnes – kommet for å bli

Aurora Aksnes 3 - Foto Frank Michaelsen

Følsomt, sikkert og vidunderlig. Aurora Aksnes overbeviste på Øya.

Tekst: Gunnar Vilberg
Foto: Frank Michaelsen & Johannes Andersen

Kor mange dokker e – utbryter Aurora når hun ser ut over Øya-publikummet. Selv med bare to låter tilgjengelig på nett, har 18-åringen fra Os utenfor Bergen har rukket å bli en yndling. Under årets by:Larm ble hun omtalt som en av de nye store og det var et forventningsfullt publikum som lørdag ettermiddag flokket seg rundt Vindfruen-scenen.

Og Aurora innfrir. En mer tydelig artist er det lenge siden jeg har sett. Hun nærmest dirigerer publikum. Fremførelsen og musikken hennes er så sikker, så sikker. Det er bare mellom låtene vi skjønner at hun ikke har vært lenge i gamet. På sjarmerende vis lar hun oss forstå hvor mye dette betyr for henne og at hun har vært redd for at alle skulle gå etter første låt.

Aurora Aksnes musikk beveger seg i et elekropop-landskap med referanser til soul. Innimellom gir hun meg også en slags lengtene folk og country-feeling à la Ane Brun, og selv om det er hett og sommerklamt får jeg gåsehud.

 

Aurora Aksnes - Foto Frank Michaelsen

 

I løpet av konserten blir vi presentert for et knippe perler, hvor «Awakening» framstår som et av høydepunktene. Mot slutten av de 40-minuttene kaster Aurora seg ut i en uhøytidelig dans, til stor jubel blant publikum. Naturlig scene-tekke har hun så absolutt til tusen.

Hvis jeg savner noe, så er det et enda tydeligere låtmateriale. Noe som kan skape den helt store identiteten. Når det kommer er det bare for Aurora Aksnes å blåse såpebobler hele veien til stjernene og tilbake igjen.

 

Bildene over er tatt av Frank Michaelsen. Her følger bilder av Johannes Andersen:

Aurora Aksnes @ Øyafestivalen 2014

 

Aurora Aksnes @ Øyafestivalen 2014

 

Aurora Aksnes @ Øyafestivalen 2014

 

Aurora Aksnes @ Øyafestivalen 2014

 

Aurora Aksnes @ Øyafestivalen 2014

 

Aurora Aksnes @ Øyafestivalen 2014

 

Aurora Aksnes @ Øyafestivalen 2014

 

Aurora Aksnes @ Øyafestivalen 2014

Én kommentar til “Øya 2014: Aurora Aksnes – kommet for å bli”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter