Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anbefalinger 11. august 2014

Øya 2014: Lugn – lekkert og lettlikt

  Lugn 3 Foto Frank Michaelsen

Melodiske knyttneveslag fra ungt band

Tekst / Foto:  Frank Michaelsen

Bandet Lugn singel-debuterte i våres og hadde sin første konsert noensinne på Slottsfjell i juli. På Øyafestivalens siste kveld fylte de Bibliotekscenen med sin duse drømmepop.

Hjørnesteinen i katalogen deres, foreløpig, er singelen «Mundane». Med sitt to-stemte plystre-hook finner den et blivende sted i hjernen din ganske raskt. At låten er hit-materiale finnes det liten tvil om. Vi håper den finner et stort nedslagsfelt for sine kvaliteter.

 

Lugn - Foto Frank Michaelsen

 

Estetikken på Lugns innspilling av «Mundane» er av den indie-sorten vi kjenner godt: beskjedent mikset vokal med mye klang. Live lot ikke dette seg gjenskape, noe som egentlig var helt greit da det lot oss bli kjent med en «annen side» av samme låt.

Fine og originale melodiske idéer dukker stadig opp i låtene, mye fordi guttene later til og ikke kunne la vær å kore. At hele fire medlemmer synger sørger for stor detaljrikdom. På scenen er det mange som vil mye, men produksjonen er god nok til at dette ikke blir masete eller uoversiktlig.

Med sitt raske fremrykk til Øyafestivalen, komplett med selvsikker fremføring og smittende låter, blir det spennende å se hvor Lugn ender opp i løpet av året.

 

Lugn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.