Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 12. august 2014

Øya 2014: Bryan Ferry – Vellydende og elegant

Tekst: Victor Josefsen
Foto:Johannes Andersen

Bryan Ferry entrer scenen under Todd Terjes Øya-opptreden for å fylle inn vokalen på «Johnny and Mary», som han også gjør på albumet It’s Album Time, Ingen stor overraskelse det, altså, og høyst sannsynlig en velkalkulert baktanke med hele Øya-bookingen av Bryan Ferry, som underholdt på samme scene, Amfiet, noen timer tidigere.

«Briljant museumsreise gjennom de 15 årene som skapte legenden Bryan Ferry, skriver VG, og triller sekser. «I sin blomsterblazer, hvite skjorte og med den svarte sløyfa henslengt åpent rundt halsen banker han lett enhver fesstivalhipster ned i støvlene», skriver Dagbladet. Helt enig i. Samme avis triller terningkast fire. Helt enig her også.

Bryan Ferrys Øya-konsert ble akkurat som forventet, vellydende og  elegant. Med så mange klassiske rockelåter på settlista kan en konsert med Ferry  aldri bli virkelig dårlig, særlig når Ferry selv framfører dem sammen med et strøkent band, da skal det mye til for at det går gærent.

Settet besto av blanding av raske og rolige låter, der Ferry setter seg ned og tar  hvilepause bak pianoet under de rolige partiene, mens saxofonisten  Jorja Chalmers på sin side leverte vitale soli som kunne blåse hatten av noen og hver på vind- og regnfulle Øya lørdag ettermiddag – uten at det fikk nevneverdig mer liv i et, til å begynne med, avmålt publikum. Kudos til Bryan Ferry og bandet at de ikke lot seg vippe av pinnen av norsk reserverthet, de hadde fortjent bedre respons. Nå skal det riktignok sies at folk så fornøyde ut. Regnværet var nok årsaken til at publikum trengte litt tid for å bli varme i trøya, samt at Bryan Ferry og bandet dro i gang gamle storheter som «Avalon».

Bare for å ha sagt det. På Øyafestivalen lørdag ettermiddag/kveld er det ikke snakk om romantisk nostalgi eller mimring. Klassikerne var der, og stemmen var også til stede, likevel, det er snakk om uttrykket her og nå, nærmere bestemt lyden av den 68 gamle legenden Bryan Ferry anno 2014. Vellydene og elegant. Dessuten, å oppleve legenden Bryan Ferry live er, ja, en opplevelse i seg selv, men det kan  naturligvis ikke sammenlignes med å ha overvært en heidundranes konsert med Bryan Ferry og Roxy Music i sine glansdager.

 

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

 

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

Bryan Ferry @ Øyafestivalen 2014

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter