Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 10. september 2014

Plateanmeldelse: Norsk Råkk – «Panoramaskrik»

Norsk Råkk

 

NORSK RÅKK

«PANORAMASKRIK» (2014)

TONEHJULET KRÄFTPEST

4

 

Norsk Råkk «speller norsk råkk slik de gjorde i gamleda’r, mens vi hører på reggae og Raga». Slik presenterer Oslobandet seg selv. Det er presis sagt.

“Panaromaskrik” hadde hørtes helt riktig ut om den kom ut for tretti år siden. Kunsten er at det gjør den jammen i dag også. Og det på langt bedre vis enn deres debutskive “Pløyd Mark”, som kom for rundt halvannet år siden.

Det er med andre ord ikke noe vanskelig andrealbum. Med hele 16 låter fremstår skiva mer som et overskuddsprosjekt. Den ungdommelige hyllesten til gamle helter er fortsatt påtakelig. Det er også utviklingen mot å gjøre den skakke gladrocken til mer av et eget videreført nyveiv-uttrykk. Fortsatt glipper det enkeltlåtvis, men det er vel bare å forvente når plata tilsynelatende har en pønket alt-skal-med innstilling.

Når Norsk Råkk treffer, som de for eksempel gjør på «Fylla», den beste reggae-Jokke-låta siden Joachim Nielsen selv skrev seg inn blant de fineste i norsk rockehistorie. Heller ikke singelen «Due», eller ska-herligheten «Sommer og saltvann», står tilbake for gamle helter ved navn The Aller Værste!, Kjøtt og nevnte Raga Rockers.

I det hele tatt er det litt som å høre gamle sanger om igjen. Bare litt retro-friskere, enn den gang man ikke var gammel nok til å høre klassikerne som nye.

 

 

Tekst: Aslaug Olette Klausen

 

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter.  Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.

 

Sjekk også:

Norsk Råkk besøkte Musikkavdelinge. Foto: Frank Michaelsen.

Norsk Råkk besøkte Musikkavdelingen. Foto: Frank Michaelsen.

Intervju: Anekdoter og oppklaringer med «Norsk Råkk»

Norsk Råkk: Outsiderlåt med hyllest til 80-tallet

Mer pløyd mark fra Norsk Råkk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter