Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anmeldelser 24. september 2014

Kim Hiorthøy – sjelden musikalsk kvalitet

Kim-Hirthoy-Dogs

Med plata «Dogs» slipper multikunstner Kim Hiorthøy sitt første album på 7 år.

Tekst: Gunnar Vilberg

 

KIM HIORTHØY

DOGS (2014)

SMALLTOWN SUPERSOUND

5

 

Musikken til Kim Hiorthøy kjennetegnes gjerne som en elektronisk mix av instrumental hip-hop, acid, ambient og lydkunst, gjerne med en melankolsk og søkende klangbunn . Med rykferske «Dogs» på Smalltown supersound minimaliserer  Hiorthøy denne stilen. Resultatet er en naken og vakker utgivelse som elegant balanserer på kanten av klisjé-stupet.

Plata er enkel  i den forstand at den stort sett består av piano og beats, ispedd ambient og noe synth. Harmoniene og de små rørende og naivistiske melodilinjene (som  i grunnen kunne vært bakgrunnsmusikk for en eller annen kunstfilm), skaper sammen med den litt obsternasige beaten, en dempet spenning og ambivalens i harmoni.

De 11 låtene har beskrivende og konkrete titler som » Men jag sov i stället» og «The Woods»,  noe som kan vitne om en kanskje dvelende tilfeldighet. Samtidig åpnes det  for forandring og tolkning. Når et spor har etablert en fast stemning hos meg, slipper musikken seg nemlig fri og begynner noe nytt.  Jeg drives mellom melankoli og dans. Likevel er plata ikke på noen som helst måte kaotisk og fragmentert. Snarere føles det som om musikken representer refleksjoner på vandring hit og dit.  Den maler frem glimt av øyeblikkets intense tilstedeværelse, og samtidig dets forgjengelighet. Kim Hiorthøy presenterer en sjelden musikalsk kvalitet.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter