Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 26. september 2014

Ukas tips!

Jeg hadde egentlig andre planer for Ukas tips! i dag, men etter å ha sett Shining fremføre hele Blackjazz-albumet på Blå i går, er det ingen vei utenom. Shining må frem til folket, og de må frem nå!

Det har for så vidt ikke vært mangel på oppmerksomhet før, Shining har dratt i land både en Statoil-million og en a-ha-million, de har fått gode kritikker jevnt over, og har en utbredt fanskare i inn- og utland. Men, for min del har interessen vart minimal. Jeg hørte litt på Blackjazz (2010) når den kom, men fant fort ut at det var for mye metal og for lite jazz, og avskrev det ganske kjapt.

Så feil kan man altså ta, joda, det er riktignok mer metal enn jazz, og det vil alltid være dem som synes det blir for mye saksofon, eller for lite saksofon, for den slags skyld. Men, det spiller egentlig ingen rolle i den store sammenhengen, for når Shining fyrer av på alle sylindrene kan du ikke unngå å glise fra øre til øre, og la deg rive med. Shining er beintøft inntil margen, og så forbanna dyktige på det de gjør at det er umulig å ikke la seg imponere. Det er derfor det var genialt å kalle albumet for Blackjazz, begge leirer får sitt, headbangers og frijazzere smiler bredt sammen i skjønn forening.

Primus motor Jørgen Munkeby er en multiinstrumentalist, tidligere medlem av Jaga Jazzistog i sideprosjektene Chrome Hill og Damp, som brilljerer han med talentet sitt. Men, det er med Shining han har skapt sitt ultimate hybrid-beist, som blåser fletta av deg. I kveld spiller de gjennom hele One One One (2013) på Blå, det er fremdeles billetter igjen, hvis du skjønner hva jeg mener.

 

shining-oneoneone

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter