Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 29. september 2014

Albumanbefaling: Inglow – Inglow

Inglow_Albumcover

 

INGLOW

 

INGLOW (2013)

 

JSM/ ROUGH TRADE/ INDIE DISTRIBUTION

 

5

 

MODEN ROCK// Inglow ble tidligere kalt «norske Muse». Den sammenlikningen blir litt vanskeligere å trekke etter deres andre album, som med nesten helt ny besetning i bandet like gjerne kan kalles deres andre debut.

Det selvtitulerte albumet viser rett nok fortsatt et band som ønsker å fylle stadioner. Det har Inglow trolig også mulighet til. Men det med et tidvis langt hardere uttrykk enn nevnte briter.

De, i pressemeldingen, uttalte ambisjonene om å nå ut i det tyske markedet, med alt det innebærer av klassiske, melodiske rockegrep, er derimot svært tydelige. Og det ville overraske meg stort om de ikke også vil treffe sitt største publikum der lenger nede på kontinentet.

Det sagt uten fordommer til tysk smak, altså. Men bør heller leses som en berømmelse til et band som tar en forslitt sjanger, om ikke ett skritt videre, så i hvert fall gjør det beste ut av den. Og da med et storslått, detaljrikt lydbilde, malt med moden selvsikkerhet, og en produksjon det bare er å bøye hodet og svinge håret for. /ASLAUG OLETTE KLAUSEN

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

 

 

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter.  Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter