Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 17. oktober 2014

Hva gleder Pandreas, Admir Kenan og DJ Lysgaard seg til se på årets Ekkofestival?

Ekkofestival nr. 11 går av stabelen på Østre og i Korskirken (Nils Frahm) 17. til 25. oktober. Årets program er mangefassetert. Finsk åttitalssynthpop fra Jaakko Eino Kalevi, norsk «ny»-elektronika fra Pandreas, DJene Admir Kenan og Lysggaar, eksperimentering med myke synth, trommemaskin og gitarjokking av Tarjei Nygård, og mye mer.

Vi spurte Pandreas, Admir Kenan og  DJ Lyagaard hva de gleder seg til se på årets Ekkofestival.

 

image

 

Ekko markerer Prins Thomas’ plateselskap Full Pupp 10-årsjubilé, som har vært en stødig kilde til ny norsk disko og house i snart ti år, og har vel snart gitt ut skiver med alt som kan krype og gå av norske produsenter innenfor de sjangrene. For de uinnvidde. Tarjej Nygård driver plateselskapet Untz Untz, spiller jevnlig plater over hele landet og utlandet, og var aktuell på Full Pupp i fjor med tolveren Hardkokt. Live på Ekkofestivalen  har Tarjei med seg Are Foss på gitar, og lover lek og eksperimentering med mye synth, trommemaskin og gitarjokking.

 

Sjekk vårt intervju med Tarjej Nygård fra januar i år.

 

 

Bergens-artisten Pandreas‘ forrige Ep Rås havnet på på årets beste norske ep-er/minialbum lista mi i 2012. Og jeg var ikke den eneste som likte EP’en: Pandreas fikk oppmerksomhet fra The Guardian, Pitchfork, The Line of Best Fit, Pulse FM og mange andre i utlandet. Det gjorde at han ble booket til Roskilde Festival og Dockville-festivalen i Hamburg.

 

Pandreas fulgte opp med en ny fin EP, Beluga, tidligere i år, og Pitchfork kjørte premiere på låta «Rube»  og skrev følgende: «With “Rube,” the first cut from his upcoming Beluga EP (due April 1 via Sellout!), he’s taking another leap towards palpably ambitious, adventurous long-form disco that’s unafraid to eschew easy brightness for a darker, more tempestuous atmosphere».

Vi spurte hvem Pandreas gledet seg til å se på årets Ekkofestival

– Jeg gleder meg mest til å se Floating Points og Jaakko Eino Kalevi. Floating Points fikk veldig gode anmeldelser for sin opptreden i Oslo på øyanatt, og han gjør en veldig spennende jazz-inspirert house. Jaakko Eino Kalevi fordi han rett og slett lager utrolig catchy og gode låter og har en veldig morsom tilstedeværelse på scenen!

 

 

“Pandreas: Beluga” by Jonathan Turner – NOWNESS from NOWNESS on Vimeo.

 

Vi spurte også hvem Admir Kenan og DJ Lysgaard gledet seg til å se på årets Ekkofestival.

 

image

Admir Kenan:

– Det må bli todelt da. Nils Frahm som står for årets mest spennende, utfordrende og musikalsk spennende konsertopplevelse. DJ Harvey fordi han er verdens kuleste fyr og verdens beste DJ. Punktum.

 

image

DJ Lysgaard:

– Jeg gleder meg innmari til å se hva Skatebård og Biosphere har kokt sammen. De høres på overflaten forskjellige ut, men har en veldig interessant greie der de overlapper. I… humøret. De lager forskjellig vin av samme jordsmonn, de to.

Ekkofestivalen-programmet finner du her.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter