Søk Meny Lukk
Lukk
Av: anderssmedstad Intervjuer 17. oktober 2014

Ny video fra Dreamon


Etter en liten pause er Anthony Vartdal AKA Dreamon tilbake. Tidligere i høst kom låta «Collapse» og nå er han klar med «Miss You», som han også har spilt inn video til.

Tekst: Anders Kranmo Smedstad / AKA Oral Bee / Foto: Remi Salievski

1. Debutalbumet ditt «Dreams Come True» (2013) hadde en utpreget soulproduksjon med mye live instrumentering, noe som kanskje overrasket folk som hadde hørt singler som «Touch» og «Rise». Hva slags respons fikk du fra fansen da albumet kom ut? Ble det for «voksent» for dine yngste tilhengere?

Det er mulig, men det største problemet med albumet var egentlig mangel på promotering og at de fleste kanskje ikke fikk det helt med seg. Mange som har hørt det. og er glad i musikk. er enig om at det er bra, men smak er relativt.

2. «Miss You» (produsert av Henrik «Haagi» Haagensen) ble sluppet i dag og har en mer elektronisk sound enn albumet ditt hadde. Ditt samarbeid med produsenten Alizzz fra tidligere i høst har også en ny sound. Hvilken retning er du på vei nå, musikalsk sett?

Nå er jeg på en mer edgy future r&b tip. Jeg er mer direkte i uttrykket mitt og mye av materialet er mørkere og tyngre enn tidligere.

3. Er «Miss You» hentet fra en kommende EP, eller album, eller er det en enkeltstående låt du hadde behov for å få ut nå?

Det er en låt jeg har hatt in the stash en stund, som egentlig var ment for mixtapen min “Dreamix 3”, men pga. blant annet mange samples i låta så valgte jeg å gi den ut gratis.

 

Dreamon

Dreamon. Foto: Remi Salievski

 

4. I låta sier du «a lot of things changed since last year». Hva sikter du til da?

Jeg skrev låta for en god stund siden, faktisk like etter at ting begynte å skje. Jeg husker spesielt første gang jeg var i Stavanger og gikk nedover gatene i sentrum der på kveldstid. Flere visste hvem jeg var og ropte navnet mitt.

5. På de nye promobildene er du kledd i Givenchy, det dyre designermerket som får mye kjærlighet av rappere som Young Thug og Rich Homie Quan. Hvor mye passion har du får fashion, playboy? 

Shoutout til Rich Gang, jeg ser på deres BET Awards opptreden as we speak. Jeg er ikke noen ekspert, men har stor interesse og er veldig glad i klær og mote.
Har tatt meg selv i å se flere runway shows, og til og med en Haute Couture-dokumentar av Chanel. Shoutout Karl Lagerfeld også, en ekte nymoderne MVP pimp.

6. Tekstmessig har Nico & Vinz ganske likt budskap som du hadde på ditt debutalbum («dreams come true!»). Er du blitt inspirert av guttas enorme suksess?

Helt klart. Gøy å se hvor langt gutta har tatt det siden de hentet “Set To Go” -beaten hjemme hos meg back in the day. Når det gjelder budskapet, har jeg rocka det siden 09’. Jeg mener – navnet mitt er “Dreamon», så det er utgangspunktet for hele greia mi.

7. Til slutt, har «the big homie» Kronprins Haakon fortsatt ryggen din?

Jeg vet ikke, men håper det er all good in the hood. Hadde vært kult om han har bumpa skiva på slottet. Uansett så er det kult at han i det hele tatt har vist kjærlighet.

 


 

Du kan streame og laste ned «Miss You» på Dreamons Souncloud

 

Sjekk også:
Dreamon: Hør ny singel!
Dreamon – Dreams Come True: Season Finale
Dreamon – Rise

Én kommentar til “Ny video fra Dreamon”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter