Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anmeldelser 27. oktober 2014

Split-konsert med Kakapoi og Jannike Svensvik

Kakapoi er en akustisk duo hvor fløyte og fiolin får utfolde seg i et åpent landskap. Musikken er bygd opp av impulser fra friimprovisasjon, samtidsmusikk og minimalisme. Duoen utforsker skjæringspunktet mellom det frie og det komponerte, og gjennom utvidet bruk av instrumentene skaper de rom for et bredt register av stemninger.

Henriette Eilertsen – fløyte
Hans Kjorstad – fiolin

Jannike Svensvik – fele

I solosettet tar Jannike for seg noe av det eldste materialet av melodier som er bevart på Vestlandet. Slåttene er svært åpne med mye rom for improvisasjon og nyskapning, det menes at de også ble spillt på denne måten i eldre tider. Slåttene har spesielle felestiller som lager unike klangverdner, noe som Jannike utnytter i stor grad. Hun tar med seg det gamle sammen med nye, moderne virkemidler som for eksempel looping, for å utnytte klangene og sette de inn i et enda mektigere og utfordrende lydlandskap. Disse slåttene har en helt egen kraft og stemning, noe som kanskje er grunnen til at de har overlevd så lenge.

 

jannike2

 

Tid: Lørdag 1/11 kl. 13.00
Sted: Deichmanske Hovedbibliotek, Foredragssalen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter