Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 31. oktober 2014

Halloween-feiring sammen med Dario Argento & Goblin?

Halloween-fering sammen med Dario Argento & The Goblins? I så fall: Sjokk og skjønnhet i en og samme opplevelse!

Victor Josefsen & Thomas F

Dario Argento er mannen bak filmer som Tenebre, Suspiria og Opera. Inspirert av Mario Brava og italienske krimpocketbøker debuterte Argento i 1970 med The Bird with The Crystal Plumage, som du kanskje fikk med deg på Kinoteket 7.  januar i fjor.

Med nyskapende kamerakjøringer, glorete fargebruk og sjokkerende drapsscener videreførte han den italienske giallo-sjangeren. Den unge regissørens evne til å skape grufull estetikk ble raskt hans varemerke, og hans eksentriske framtoning ga ham kultstatus blant horror-fans verden over.

I Dario Argentos Suspiria kan du oppleve farger, følelser og sjelsettende filmusikk. Italiensk horror opererer i et annet univers enn sine amerikanske motstykker, og filmmusikk er noe de kan, spesielt horrofilmmusikk – og aldri er det bedre enn når Dario Argento sitter i regissørstolen.

 

 

Dario Argentos filmer er som fargesprakende drømmereiser anført av et hypnotiserende soundtrack. Argentos intensjon er ikke å drukne publikum i blod, men å gi dem en opplevelse av estetikk og atmosfære. Musikken utgjør noe av kjernen i disse filmene. Soundtrackene står i skarp kontrast til de groteske bildene som flimrer over filmlerretet.

Det makabre tonesettes av innsmygende og fengende melodier. Sjokk og skjønnhet i en og samme opplevelse. I Deep Red var musikken en av grunnene til at filmen ble en suksess, og soundtrack-albumet toppet italienske hitlister det året. Goblin, som også kalte seg The Goblins, sto for musikken, og står også for musikken i Susperia.

 

Du finner alle våre Dario Argento-filmer her.
Du kan låne musikk av Goblin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter