Søk Meny Lukk
Lukk
Av: petterboskop Anmeldelser 4. november 2014

The Eye of Wendor

The Eye of Wendor – historien om hvordan en låt om Frodo og Gandalf ble til en låt om Florian og prinsesse Ursula, for deretter å akkompagnere Gaus, Roms og Brummund Dal sine ekspedisjoner.

I 1975 ga David Rohl og Mandalaband ut sitt selvtitulerte debutalbum. Selv om komposisjonene var kreditert Rohl, mistet han kontrollen over innspillingen – Chrysalis Records lot et annet personell stå for produksjonen. Rohl forlot studioet, og det eneste som dermed var igjen av bandet var sessionmusikerne. Det endelige resultatet ble derimot ikke helt slik Chrysalis ønsket, og Rohl ble tatt inn i varmen igjen. I sitt eget band. Albumet med Rohls remikser ble utgitt, men låt aldri slik Rohl ønsket.

Noen få år senere fikk Rohl forespørsel om å lage musikken til en planlagt innspilling av «Ringenes Herre». En av låtene han skrev kjenner vi som «The Eye of Wendor» i dag, men denne var opprinnelig ment som hovedtemaet til filmen. Filminnspillingen ble imidlertid kansellert, og Rohl satt igjen med store mengder låtmateriale om orker, trollmenn og hobbiter. Dermed skrev Rohl sin egen fantasyhistorie, om helten Florian, prinsesse Ursula og heksen Silesandre. Mandalaband ble vekket til live igjen, og innspillingene endte opp som et konseptalbum med navn «The Eye of Wendor» i 1978 (for øvrig med medlemmer fra bl.a. Moody Blues og 10cc i studio).

Allerede året etter stiftet mange nordmenn bekjentskap med tittellåta fra Mandalbands album, takket være Trond Kirkvaag, Knut Lystad og Lars Mjøen. Melodien ble brukt under rulleteksten på «Brødrene Dal og professor Drøvels hemmelighet» i 1979, og ble senere brukt i oppfølgerne om spektralsteinene og Atlant-Is.

Fun fact: I skriveprosessen for soundtracket til «Ringenes Herre» skriver Rohl «Black Riders». Denne endte i stedet opp som «Silesandre» og ble sunget av Paul Young.

Kilder:
http://psychedelicbaby.blogspot.no/2011/08/mandalaband-interview-with-david-rohl.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Mandalaband
http://thelegendgroup.co.uk/mandalaband/home/

3 kommentarer til “The Eye of Wendor”

 1. Pssst! Feil Paul Young. Denne Paul Young er han som var vokalist i Mike & The Mechanics og IKKE han med alle solohitene på 80-tallet.

  1. Victor Josefsen sier:

   Takk!

   1. Victor Josefsen sier:

    Rettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 38 andre abonnenter