Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 5. november 2014

Plateanmeldelse: The Pirates – «Out of Their Skulls»

 

The Pirates

Out Of Their Skulls (1977)

Warner Brothers

5

 

Tenk deg en råere rockabilly-utgave av Lemmy fra Motörhead, da har du Johnny Spence på bass og vokal, bak slagverket, og i regnet av sin egen svette, sitter en gorilla av en mann i bar overkropp med navnet Frank Farley, så har vi den ølfeite, hårete sjørøverkapteinen Mick Green, som svinger riff-sverdet for rockens hellige treenighet. Dette er The Pirates. Disse middelaldrende mennene er samspilte til tusen, og spiller intens, tett, rå og energisk rock, som om det skulle være deres siste desperate kamp før skuta gikk til bunns.

Det hele startet som Johnny Kidd and the Pirates. Englands rock’n’roll alibi fra slutten av femtitallet. The Who var oppvarmingsband, og store fans. Johnny Kidd dør tragisk i en bilulykke i ’66, og bandet oppløses. Mick Green sløser bort 5 år i Las Vegas med Engelbert Humperdinck. 10 år går, og gutta kommer sammen for noen eksplosive konserter, som skulle legge grunnlaget for platen «Out of Their Skulls».

Pete Townshend og Dr. Feelgoods Wilko Johnson var allerede store fans, og det samme ble et uttall av pubrockere og punkere som opplevde bandet live.

Første del av platen er et liveopptak fra The Nashville Rooms i Kensington, der de åpner med ”Please Don’t Touch”, fra ’59, Mick Green slynger ut riff og soloer fra rockens bakgård, som ingen annen kan. Neste låt, ”I Can Tell”, er klassisk Bo Diddley, videre en rå instrumental versjon av Henry Mancinis ”Peter Gunn”, Johnny Burnettes ”Lonesome Train” blir ristet av skinnene før de kommer til ”Shaking All Over”, den beste britiske rock’n’roll-låten ever?

Andre del av platen er fra det ikke helt ukjente Rockfield Studios i Syd Wales. Her får musikkindustrien sitt i ”Gibson Martin Fender”, ” Don’t München It” handler om non-stop-turnering. De gjør Rufus Thomas’ groovy ”Do The Dog”, og avslutter med “You Don’t Own Me”.

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert på Stavanger bibliotek og kulturhus
Tekst: Olav Nilsen

 

 

 

Sjekk flere klassiske konsertopptak av The Pirates på YouTube.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter