Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anmeldelser 13. november 2014

Dagens dataspill-låt

The Last of Us – kvalitet hele veien gjennom.

The Last of Us fikk bråtevis med priser og havnet blant topp 3 på de fleste rankinglister i 2013. Jeg for min del har aldri vært borti noe bedre spill, og er fremdeles dypt rystet og begeistret over eventyret Joel og Ellie tok meg med på. At Gustavo Santaolallas bidro med musikken, gjorde det ikke akkurat noe verre.

Gustavo Santaolalla er en argentinsk musiker og komponist som har laget musikk til flere kjente filmer de siste årene, blant annet Brokeback Mountain (Lee, 2005), Things We Lost in the Fire (Bier, 2007) og alle filmene til Alejandro González Iñárritu. Han fikk for øvrig Oscar for Brokeback Mountain, så det er ingen lettvekter vi har å gjøre med her.

Musikken som blir brukt i The Last of Us er for det meste sparsommelig, skisseaktig, ofte med gitar som det sentrale instrumentet. Santaolalla fanger perfekt opp de ulike stemningene som oppstår i spillet, og utfyller handlingen elegant, om det nå dreier seg om skumle, triste eller håpefulle situasjoner. Jeg anbefaler egentlig hele soundtracket, men fremhever gjerne The Quarantine Zone (20 Years Later) som enkeltlåt. En lekker liten sak, med en Ry Cooder-aktig slidegitar som underbygger alle farene som er i vente.

 

 

Les også:

Neumond Recording Company (onsdag)

Dagens dataspill-låt (tirsdag)

Dagens dataspill-låt (mandag)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter