Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 15. november 2014

5 plater som har inspirert Friendship

Tre unge menn utgjør powertrioen Friendship.  I slutten av oktober slapp de sin selvtitulerte debutplate. Opptakene  ble gjort i et gammelt bygdehus i Enebakk, hvor musikerne flyttet inn med en mengde opptaksutstyr og instrumenter.
Av: Victor Josefsen /Foto: Kim Molander

Friendship har gått i bygdehuset og laget låter som på sitt beste både er tilbakelente og drivende på samme tid.Inspirasjonskildene er nesten uendelige, f.eks. låta «You Don’t Own Me» eller utdrag fra Lynyrd Skynyrds «Free Bird», for å nevne noe, uten at Friendship framstår som kopister. Smoothe, kreative overganger og ikke minst  feeling er oppskriften. Sjekk dem ut! Og sjekk vårt intervju med Friendhsip.

 

Fortell litt om dere selv:
– Tre unge menn utgjør powertrioen Friendship, der trommisen har lead vokal. Gruppa startet i 2011, og har allerede tilbragt utallige timer i svette bandbiler og innestengte øvingsrom. Siden starten har bandet spilt på alt i fra større festivaler som Kongsberg Jazzfestival til vinduskarmen på den lille puben Sonder Bar i Göttingen, Tyskland.

– Friendship er et hardtarbeidende rockeband med fire føtter i den gamle musikken og to i den moderne.

 

 

Hvordan begynte dere spille sammen?
– Fredrik (vokal og trommer) og Magnus (gitar) fant hverandre igjennom lærerjobb på Apalløkka skole på Ammerud i Groruddalen. Der startet vi å utveksle felles musikkreferanser, og det tok ikke lang tid før den første øvinga var i gang. Som duo startet vi å lage låter våren 2011. Njål ble med på bass i desember 2013, og siden da har trioen spilt inn plate og gjort flere konserter i inn- og utland.

 

 

Noen ord den nye skiva:
– Skiva har en interessant bredde med spennende dynamiske låter, forførende jamming og rockelåter du vil høre igjen og igjen. Resultatet er tight, groovy og sexy!

 

Fem album som har inspirert Friendship?

The Who – Who’s Next

Tromminga til Keith Moon og bassinga til John Entwistle er inspirasjonskilder for både Fredrik og Njål.

 

Cream – Live Cream Volume II

Energien og samspillet.

 

The Rolling Stones – Sticky Fingers

Vakre melodier og tøffe blåsearrangement.

 

Jimi Hendrix – Electric Ladyland

Magnus er nok meget inspirert av Hendrix. Det er vi andre også. Låtskrivinga, produseringa, lydbildet, Hendrix er fantastisk!

 

Betty Davis – They Say I’m Different

Definisjonen på sexy musikk!

 

Blir dere noen gang inspirert av litteratur i musikken?
Ja og nei. Det er Fredrik som har skrevet alle tekstene på plata, med unntak av «Down Down Down». Noe litteratur har vært inspirasjonskilde, særlig bøker fra Bukowski, men det meste hentes fra livet.

Hva er neste skritt for bandet?
Neste skritt er å spille mest mulig rundt i Norge med plata. Vi spilte releasekonsert på The Crossroad Club lørdag 8. november. Framover vil flere konserter i Europa også bli prioritert.

Andre norske utøvere vi bør få nyss om?
Krokofant (herlig jazztrio som spiller fletta av de fleste) og Hanif Kawousi (spennende up-and-coming soul-pop artist med bra teft for låtskriving).

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka bare søk her

 

Én kommentar til “5 plater som har inspirert Friendship”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter