Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 17. november 2014

Hanne Fjeldstad – vintage sound med iskald skandinavisk modernisme

Hanne Fjeldstad blander en vintage sound med iskald skandinavisk modernisme, ifølge presseskrivet, joa, en ting er nå sikkert, Hanne er dyktig, ikke minst vokalmessig, samtidig som hun skriver stemningmettede låter. Vi tok en liten mail-chat med Hanne.
Av: Victor Josefsen / Foto: Mats Taugard Bakken

Hvem er så Hanne Fjeldstad?

– Jeg er en sanger og låtskriver som opprinnelig kommer fra Skien. Jeg har de siste årene bodd i Oslo, og har bakgrunn fra diverse folk-rock/indie-pop band. Jeg startet å spille gitar som 11-åring, men fant ut senere i tenårene at jeg var en betydelig bedre vokalist enn gitarist, og bruker nå stemmen som mitt hovedinstrument.

– Med vokalen ble det naturlig at låtskriving fulgte, og det måtte mye prøving og feiling til før jeg fant frem til det soundet jeg har i dag.

Inspirasjonskilder?

– Av moderne artister er Lykke Li en stor inspirasjon, men det er forkjærligheten for 60-tallet, med band som The Band, Gram Parsons og Shangri-Las, som har lagt basis for musikken.

– Det var da jeg hørte albumet «Revolver» at jeg bestemte meg for at jeg ville satse på musikk, til tross for at jeg drev mye med svømming. Jeg jobber fortsatt som svømmeinstruktør, en jobb som inspirerer, både visuelt og fysisk.

Hanne Fjeldstad slapp tidligere i høst låten «Lost Weekend», spilt inn og produsert hos At The Loft Records.

– Der er en mer rå og organisk folk-rock låt, og jeg følte for å følge opp med en roligere side av meg selv.  «Oh Sister» ble til da jeg begynte å innse at jeg ble voksen, til tross for det man selv kanskje skulle ønske, og låten har blitt en slags påminnelse om at man fortsatt kan være barnslig.

 

 

21. november slippes hennes andre singel «Oh Sister». Den bør du også sjekke ut.

 

Lykke Li er en av Hanne Fjeldstads inpirasjonskilder

Albumanbefaling: Lykke Li – Wounded Rhymes
Videoanbefaling: Lykke Li – Get Some

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter