Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 27. november 2014

Plateanbefaling: Jimi Hendrix – «Electric Ladyland»

 

Det er mye som tyder på at Jimi Hendrix aldri klarte å lage den plata som låt helt som han ønsket, men «Electric Ladyland» er etter sigende den som kom nærmest. Etter to plater og superstjernestatus ønsket han større kontroll over det som ble festet til taperullene. Manager og tidligere produsent Chas Chandler ble skjøvet til siden i løpet av den turbulente innspillingsprosessen og Hendrix står oppført som produsent. Dette betyr at her er det mer eksperimentering og lange instrumentalpartier enn tidligere. Andre musikere enn Mitch Mitchell og Noel Redding er også med, og Hendrix spiller bass på flere av låtene selv.  «Electric Ladyland» var det siste studioalbumet til gitarlegenden, og det både kommersielt og kreativt mest suksessfulle, med topplassering på Billboardlista.

 

 

Saken er tidligere publisert på Rille.no (nå nedlagt)
En blogg om den beste musikken som har kommet ut de siste tiåra.
Tekst: Kjetil Syverud

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter