Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anmeldelser 15. desember 2014

Filmanmeldelse: «Himmelen over Berlin»

Wings of desi

Hva skjer når en engel blir forelsket i en sirkusartist og bestemmer seg for å gå på konsert med Nick Cave & the Bad Seeds.

Tekst: Gunnar Vilberg

Himmelen over Berlin (Der Himmel über Berlin) er en prisbelønnet tysk spillefilm med regi av Wim Wenders fra 1987. Engelen Damiel (Bruno Ganz) våker over Berlin. En by merket av krig og delt av en mur.

Englene har en evig tilværelse i skyggen av menneskene. Siden tidenes morgen har de vandret på jorden og observert mennesket, dets bekymringer og klager. De kan ikke forandre et liv, men de kan gi styrke. Damiel ønsker å forlate sin lette tilværelse og føle livets tyngde; stige ned på jorden og virkelig føle og gjøre ting – få kalde hender og varme dem.

Et møte med en sirkusartist gir ham fornemmelsen av hva forelskelse er, og da en frafallen engel forteller ham om det levende livet — to smoke, and have coffee – and if you do it together, it’s fantastic — bestemmer Damiel seg for å ta det store, ugjenkallelige steget til livet.

”Himmelen over Berlin” er som et dikt bilder. Ikke la deg lure av filmens dystre fremtoning. Dette er en festfilm til ære for livet. Filmen vant prisen for beste regi under Cannes festivalen i 1987 og anbefales som vakker og ettertenksom input du kan ta med deg inn i en travel førjulstid.

Filmen byr i tillegg på en fantastisk konsertscene med Nick Cave & the Bad Seeds.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter