Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 8. januar 2015

En hyllest til Stanley Kubricks klassiker A Clockwork Orange

6. oktober slapp den London-baserte artisten og  låtskriveren Ina Wroldsen sin første singel, Aliens. Nå er musikkvideoen klar, hvor Ina gjenspeiler temaet i låten. Videoen er en hyllest til Stanley Kubrics ikoniske film A Clockwork Orange, der hovedtemaet i filmen er overført til temaet i Inas låt.

– Jeg ville at videoen skulle gjenspeile hva jeg snakker om i Aliens. Låta spiller mye på ironien i popbransjen og at alle skal passe inn i et format. Jeg gjør jo egentlig ikke det, og vi så lenge etter en regissør som skjønte akkurat hva jeg var ute etter. Da Kaz Ove (videoprodusent) kom opp med a A Clockwork Orange-ideen kjente jeg den i magen med en gang, så vi gikk for den, og det er jeg veldig glad for! Jeg syns han har gjort en topp jobb!, forteller Ina Wroldsen.

 

 

– Videoen er en hyllest til Stanley Kubrics klassiker A Clockwork Orange, med referanser til den kule og ikoniske estetikken med vår egen tolkning og tvist – ideen bak videoen stammer fra hovedtemaet i filmen og hvordan det kan overføres til Inas låt. A Clockwork Orange ser på det nyttesløse forsøket ved å tvinge en person til å være noe de ikke er. Aliens tematiserer det samme, ved at musikkindustrien forsøker å gjøre Ina til en person hun ikke er, og hennes kamp om å være sann mot seg selv. I verdensrom-scenene i refrengene har Ina løsrevet seg fra dette, og kan endelig være seg selv (her er det også en subtil referanse til Kubricks klassiske 2001: A Space Odyssey), forteller Kaz Ove.

 

Ina 2

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter